31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü - Son Dakika
Yerel

31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, 31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

30.03.2015 17:17

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, 31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Süleymanlı, "Büyük Ermenistan" hülyası ile Azerbaycanlılara karşı etnik temizleme politikası yürütmeye devam eden Ermenicilik zihniyetinin insanlık tarihine kara bir leke gibi düştüğünü belirtti.

19. yüzyılın başlarından itibaren Çarlık Rusya'nın doğrudan teşvik ve desteği ile İran ve Osmanlı Devleti topraklarından bugün Ermenistan olarak adlandırılan yerler de dahil olmak üzere tarihsel Azerbaycan topraklarına yerleştirilen Ermenilerin kısa süre sonra misafir olarak geldikleri coğrafyanın gerçek sahipleri olan Azerbaycanlılara, Türk-Müslüman ahaliye yönelik şiddet uygulamalarına başladığını belirtti.

Azerbaycan halkının kendini savunmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını vurgulayan Süleymanlı, şunları kaydetti:

"Bugün Azerbaycan halkı, tarihin her aşamasında olduğu gibi Mart 1918 yılında vatanı uğruna şehit düşmüş evlatlarının aziz hatırasını yaşatmak için büyük özen göstermektedir. Bu bağlamda Azerbaycan halkının milli lideri Haydar Aliyev, Mart 1918 olaylarına uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek ve tarihte Ermeni aşırıcıları tarafından Azerbaycanlılara karşı yapılmış bütün katliamları tek gün üzerinden sembolize etmek amacıyla 27 Mart 1998 yılında bir kararname imzalamıştır. Bu kararname ile 31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü olarak ilan edilmiş, soykırım kurbanlarının hatırası Azerbaycan toplumunun hafızasında bir kez daha önemini korumuştur."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement