5 Ülkeden Gençler Buzda Göbek Attı - Son Dakika
Güncel

5 Ülkeden Gençler Buzda Göbek Attı

5 Ülkeden Gençler Buzda Göbek Attı

Erzurum'da düzenlenen, 'Sessiz sohbetler' projesine katılan 5 ülkeden 18'i kadın toplam 36 genç, çalan müziğin ritmine uyunca kaymayı bırakıp, göbek atmaya başladı.

15.11.2014 13:25  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivil Destekleme Derneği tarafından Erzurum'da düzenlenen, AB destekli 'Sessiz sohbetler' projesine katılan 5 ülkeden 18'i kız toplam 36 genç, stres atmak için gittikleri buz pistinde bir süre paten yaptıktan sonra çalan müziğin ritmine uyarak, göbek atmaya başladılar.

Proje kapsamında işitme engellilere yönelik iletişim dili olan 'Gestuno' dili Erzurumlu Engelsiz Diller grubu tarafından uluslararası düzeyde öğretilip yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Projeye Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan, Polonya ve Türkiye'den katılan gençler, çalışmaların dışında çeşitli etkinliklere katılarak hem Erzurum'u hem de örf ve adetlerini öğreniyor. 2011 Üniversiteler Kış Oyunları için merkez Palandöken ilçesindeki 3 bin kişilik buz hokeyi salonuna giden gençler, buz pateni yapmasını öğrendi. Gençler bir süre kaydıktan sonra çalan oryantal müziğin ritmine uyarak kaymayı bırakıp, salondakilerle birlikte göbet atmaya başladı.

Proje koordinatörü Fatma Günyol, Erasmus+ programı kapsamında Erzurum'da beş ülkeden gelen konukları ağırladıklarını ifade ederek şunları söyledi.

"Katılımcılarla birlikte uluslarası iletişim dili olan işaret dili olan 'Gestuno'yu öğreniyoruz. Projeye katılanlar kendi ülkelerine dödüklerinde gestuno dili ile işitme engellelere yönelik iletişim dilini uluslarası düzeydeki anlaşma dilini kendi ülkelerinde öğretecekler. Bu kapsamda sadece dil eğitimi vermiyoruz. Erzurum'u ve ülkemizi tanıtıyoruz. Gelen ülkeler her akşam kendi kültür gecelerinde kendi ülkelerini ve kültürlerini tanıtıyor. Çalışmamızın ana amacı kültürlerarası bir öğrenme süreci. Sosyal alanda da yine işitme engellilere yönelik elimizden geldiğince gençler olarak toplumsal duyarlılık ve farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz."

Proje Arnavutluktan katılan Desli Shahini, Erzurum'da unutamayacağı ve çok güzel günler geçirdiğini belirtti. Türk müziğinin kendi ülkesiyle çok benzer olduğunu ifade eden Shahini, "Patenle ilk kez kaydım. Ayakta durmakta güçlük çekiyordum. Çalan müzik eşliğinde herkes gibi bende düşmeden oynadım. Ülkeme döndüğümde anlatacağım çok güzel anılarım var" dedi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5 Ülkeden Gençler Buzda Göbek Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement