6. Battalgazi Kervansaray Buluşması, Açılış Töreniyle Başladı - Son Dakika
Yerel

6. Battalgazi Kervansaray Buluşması, Açılış Töreniyle Başladı

6. Battalgazi Kervansaray Buluşması, Açılış Töreniyle Başladı

6. Battalgazi Kervansaray Buluşması, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve eski bakanlardan Recai Kutan'ın katılımıyla başladı.

27.09.2014 18:05  Güncelleme: 18:22

6. Battalgazi Kervansaray Buluşması, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve eski bakanlardan Recai Kutan'ın katılımıyla başladı.

Battalgazi Kaymakamlığı ile Battalgazi Belediyesi tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen Battalgazi Kervansaray Buluşması'nın açılışı Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray'ında gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve halk oyunlarının gösterisiyle başlayan açılış töreninde daha sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Çello Grubu tarafından mini konser verildi.

Açılış töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Mazisini çok iyi bilmeyen bir millet, geleceğe imza atamaz. Büyük hedefleri olmayan milletler, tarih sahnesinden silinir. Dolayısıyla bizim büyük hedeflerimiz var. Bu nedenle atalarımızdan aldığımız kültür mirasını, gelecek nesillere aktaracağız" dedi.

Eroğlu, Malatya'ya büyük bir müjdeyle geldiklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Malatya'ya eli boş gelmek olmaz. Bir önceki gelişimde 400 milyon TL'lik 23 projenin müjdesini vermiştim. Bu gelişimizde de 19 müjde getirdik."

Saadet Partisi (SP) eski Genel Başkanı ve eski Bakanlardan Recai Kutan da, Malatya'da olduğu için büyük mutluluk yaşadığını kaydederek, "Benim için fevkalade bir toplantı. Geçmiş günleri hatırladım ve mutlu oldum. Mesele sadece kayısıların sulanması değil, kültürümüze sahip çıkılmasıdır" dedi.

Kutan, geçmişte yapmış olduğu çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Battalgazi'nin Kervansaray Buluşması'nda bir araya geldikleri için mutlu olduklarını kaydetti.

Çalık, Malatya'ya önemli yatırımların yapıldığını ifade ederek, "Suyun profesörü Bakanımız; Turgut Özal, Recai Kutan ve temelini atacağımız barajlarla Malatya'ya büyük yatırımlar yapmış olacak" dedi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise, Malatya'nın dünyanın en eski medeniyetlerinin yaşadığı ve tarihi çok eskiye dayanan bir şehir olduğunu kaydederek, Aslantepe'de yapılan kazılarda, Anadolu'da ilk kent devletinin Malatya'da olduğunun tespit edildiğini belirtti.

AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, Kervansaray'ı imar ve ihya etme noktasında çalışmalar yaptıklarını ve Kervansaray'ın diğer belediye başkanlarının yaptıkları çalışmalarla güzel bir görünüme kavuştuğunu belirtti.

Akın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Malatya'ya büyük yatırımlar yaptığını da dile getirdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, 6. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında bu yılki etkinliklerde birçok ilkin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Gürkan, 'Melita'dan Battalgazi'ye tarih, arkeoloji, kültür ve sanat günleri' etkinliğinin sosyal anlamının yanı sıra bir tanıtım çalışması özelliği taşıdığını da dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından Kervansaray'ın içerisinde oluşturulan serginin açılışı gerçekleştirildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 6. Battalgazi Kervansaray Buluşması, Açılış Töreniyle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement