64. Hükümet Eylem Planı - Son Dakika
Yerel

64. Hükümet Eylem Planı

Sakarya, Bolu ve Bartın'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 64. Hükümet Eylem Planı'nı olumlu bulduklarını bildirdi.

14.12.2015 17:17

Sakarya, Bolu ve Bartın'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 64. Hükümet Eylem Planı'nı olumlu bulduklarını bildirdi.

Eğitim Bir Sen Sakarya 1 No'lu Şube Başkanı Murat Mengen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet Eylem Planı'nın eğitimciler adına kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Şubat ayında 30 bin öğretmen atamasının yapılacak olmasının sevindirici bir haber olduğunu vurgulayan Mengen, "Yine doğum iznine ayrılan kadın memurların izin sürelerinin memuriyetten sayılması, çalışan kadınların ilk çocuk için 2, ikinci çocuk için 4, üçüncü çocuk için 6 ay yarı zamanlı çalışabilecek olması sosyal devlet anlayışının tezahürü olmuştur, aynı zamanda pozitif ayrımcılık adına önemli bir adımdır. Annelik gibi kutsal unvan böylelikle taçlandırılmıştır" diye konuştu.

Eğitim fakültelerinin yeniden yapılandırılması ve öğretmen fakültelerinin kurulacak olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren Mengen, eylem planı içerisinde yer alan "okul bazlı bütçe" konusunun okullardaki en önemli sorunlardan bir tanesi olduğunu ve bunun ivedilikle çözülmesi gerektiğine işaret etti.

Mengen, özgür, demokrat, yasaklardan arınmış ve sivil bir anayasanın 1 Kasım seçimleri sonrası oluşan Meclis'teki milli iradenin millete en büyük hediyesinin "Yeni Anayasa" olacağını vurguladı.

Bartın

Memur-Sen Bartın İl Temsilcisi Mustafa Dağdeviren de eylem planının seçim bildirgesinde de yer aldığını ve sendika olarak seçimlerden önce de bu vaatlerin arkasında olduklarını söyledi.

Eylem planının hayata geçmesini beklediklerini ifade eden Dağdeviren, "Asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesi, polislerin ve uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergeleri 3 bine çıkarılması, polislerin emniyet hizmet tazminatının yüzde 25 artırılması, emekli olduktan sonra Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam eden esnafın emekli aylıklarından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi Kesintisinin kaldırılması bizim memnuniyetle karşıladığımız başlıklar" dedi.

Dağdeviren, hükümetin, eylem planını açıklarken yıllık büyüme hedeflerini de ortaya koyduğunu, 2016'dan sonra yıllık asgari yüzde 5 büyüme hedefinde olduğunu aktardı.

64. hükümetin açıkladığı eylem planıyla Türkiye'nin büyüme ve kalkınma yolunda önemli adımlar atacağını belirten Dağdeviren, büyümeden elde edilen gelirin adil bir şekilde dağıtılmasının da çok önemli olduğunu vurguladı.

Dağdeviren, "Hükümetin, emeklilerin maaşını ve asgari ücreti yükseltmesi, memurlara enflasyonun üzerinde zam oranı vermesi, bunun yanında sosyal ve özlük haklarda iyileştirmeler yapması, büyümeden elde edilecek gelirden de herkesin eşit şekilde payını alacağını göstermektedir" diye konuştu.

Bolu

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Türker Ateş de eylem planının uygulanabilirlik açısından çok verimli olacağına inandığını söyledi.

Her hükümetin ilk yapacağı işin eylem planlarını açıklamak olduğunu anımsatan Ateş, eylem planının çok kısa bir sürede açıklandığını belirtti.

Ateş, iş dünyası olarak hükümetin 100 gün içerisinde çok acil müdahale edebileceği konuları daha önceden bildirdiklerine değinerek, "O eylem planında bizi ilgilendiren Kırsal Kalkınma Destekleme Fonları var. 42 ilin olduğu, Bolu'nun da sosyoekonomik durumundan dolayı giremediği bir kırsal kalınma planı vardı. 42 değil de 81 ili kapsayan bir yapılanmaya girilecek. Bu bizim için çok önemli" şeklinde konuştu.

Bolu'nun kanatlı sektöründe Türkiye üretiminde yüzde 30'larda iken şu anda yüzde 23'ler civarına düştüğünü dile getiren Ateş, bu açıdan kırsal kalkınma desteklerini öncelikli olarak gördüklerine dikkati çekti.

Ateş, inovasyonlu ve Ar-Ge'li teknolojik yatırımlarım ön plana çıkması gerektiğini belirterek, kendilerinin de bunu onayladığını kaydetti.

Eylem planında kadın girişimcilere yönelik bazı değerlendirmeler yapıldığını vurgulayan Ateş, "Bu konu, kadın girişimcilerimizi iş dünyasına kazandırmak için çok önemli ve bizim de çok önemsediğimiz bir konu. Çünkü kadınlarımızın iş dünyasına girmesi hem ekonomimizi canlandırır. Hem de ailedeki mutluluk paraya ulaşma yönünden çok güzel olacaktır" ifadesini kullandı.

Ateş, 64. Hükümetin eylem planı içinde yer alan, yerinde istihdam konusunun da Bolu ve Türk tarımı açısından çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Ülke olarak çok hızlı bir şekilde sıçrama yapılması gerektiğini dile getiren Ateş, "Bizim iş dünyası olarak eylem planından beklentimiz, sükunet, sakinlik ve dostane bir şekilde ileriye dönük vizyonlu bir çalışma içinde olunması" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 64. Hükümet Eylem Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement