65 Yaş Üstüne Ücretsiz Ulaşım Başladı - Son Dakika
Yerel

65 Yaş Üstüne Ücretsiz Ulaşım Başladı

65 Yaş Üstüne Ücretsiz Ulaşım Başladı

Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şube Başkanı İlhan Bintez, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşım imkanı için yapılması gerekenleri açıkladı.

08.03.2014 10:30

Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şube Başkanı İlhan Bintez, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşım imkanı için yapılması gerekenleri açıkladı.

Bintez, 4 Mart 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanunla şehit, harp malulü ve 65 yaş üstü vatandaşlara tanınan ücretsiz şehir içi ulaşım ve indirimli şehirlerarası ulaşımla ilgili açıklama yaptı.

Kütahya Belediyesi ulaşım müdürlüğü ile konuyu görüştüklerini ve 10 Mart Pazartesi gününden itibaren de Kütahya'da 65 yaş üstü vatandaşların nüfus cüzdanları ile toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabileceklerini kaydeden Bintez " Ağustos 2013 tarihinde yayımlanan 6495 yasanın 88'inci maddesi gereği 60 ve 65 yaş üzeri kişilerin şehirlerarası ve şehir içi seyahatleri ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 4 Mart 2014 28931sayılı resmi gazetede yayınladığı yönetmelik yürürlüğe girdi. Ücretsiz seyahat hakkından yararlanacak kişiler harp gazileri, malul gaziler, yakınları, şehit yakınları, yüzde 40'ın üzerinde maluliyeti belli olanlar ve yanındaki refakatçilerinin yararlanabileceği yönetmelik yayınlandı. 65 yaş ve üzeri kişilerin seyahatlerini ücretsiz yapabilmeleri için sadece nüfus cüzdanlarını göstermeleri yeterli olacaktır. Biz bu konuda valilik ve belediye nezdinde yazılı bildirimleri yaptık. 4 Martta yürürlüğe giren bu yönetmeliği kendilerine zaman tanımak amacıyla 10 Mart Pazartesinden itibaren başlatılması için bilgi verdik" dedi. (HD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 65 Yaş Üstüne Ücretsiz Ulaşım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement