7. Büyükelçiler Konferansı - Son Dakika
Güncel

7. Büyükelçiler Konferansı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı için düzenlenen etkinliklere savaştan etkilenmiş tüm ülkeleri davet etti.

09.01.2015 10:30

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı için "Savaştan Doğan Barış" temasıyla düzenlenecek etkinliklere 1. Dünya Savaşı'ndan etkilenen tüm ülkeleri davet ederek Türkiye'nin barış çağrısına ortak olma teklifinde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, 7. Büyükelçiler Konferansı çerçevesinde düzenlenen Çanakkale oturumunda yaptığı konuşmada Çanakkale savaşlarının 100. yıl dönümü vesilesiyle büyükelçilerle Çanakkale'yi ziyaret etmeyi planladıklarını ancak kötü hava şartları nedeniyle geziyi iptal etmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Bugünün 10 ay süren savaşın ardından son İngiliz askerinin Gelibolu yarımadasını terk ettiği anlamlı bir gün olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, Çanakkale Savaşı'nın bir devrin sonu, başka bir devrin de başlangıcı olduğunu belirtti.

Çanakkale Savaşı'nın, tarihte yaşanan acıların barış ve dostluk köprüsü kurmak için de kullanılabileceğini gösterdiğini kaydeden Çavuşoğlu, Avustralya ve Yeni Zelenda ziyaretleri sırasında bunu bizzat gözlemle fırsatı bulduğunu söyledi.

Bu yılki anma etkinliklerine 1. Dünya Savaşı'na katılmış veya savaştan etkilenmiş tüm ülkeleri davet ettiklerini dile getiren Çavuşoğlu, bu ülkelere yapacakları barış çağrısına ortak olma fırsatı vereceklerini belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, "Savaştan Doğan Barış" temasının işleneceği törenlere katılımın en üst düzeyde olması konusunda büyükelçilerden gayret beklediğini de sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 7. Büyükelçiler Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement