750 Ezidi, Siirt'e Geldi - Son Dakika
Güncel

750 Ezidi, Siirt'e Geldi

750 Ezidi, Siirt\'e Geldi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünden kaçarak Türkiye'ye sığınan 750 Ezidi, Siirt'e getirildi.

05.09.2014 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünden kaçarak Türkiye'ye sığınan 750 Ezidi, Siirt'e getirildi. Siirt Belediyesi'nin koordinasyonunda kente gelen Ezidiler, Göçer olarak yaşayan Duderan Aşireti için yaptırılan konutlara yerleştirildi.

Siirt Belediyesi'nin koordinasyonu ile Şırnak'a gelen yaklaşık 750 Ezidi, Barış Mahallesi'ndeki Duderan Konutları'na yerleştirildi. Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ve Başkan Yardımcısı Belkıs Epözdemir tarafından çiçeklerle karşılanan grup, kalacakları konutlara yerleştirildi.

Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Ezidiler'in konutlara yerleştirilmesi sırasında yaptığı konuşmada, Ezidiler'in içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, "Sizin de gördüğünüz gibi gelen insanlar darmadağın. Yırtık elbiselerle, toz duman, çamur içerisinde. Bir vahşetten, ölümden kaçtıkları her hallerinden belli oluyor. Öncelikle bu vahşeti kınıyoruz. Bu vahşeti yapanların yanına bunun kalmaması gerektiğini belirtiyoruz. Sonrasında da belediyemiz, bölge illerindeki diğer belediyelerde olduğu gibi Siirt'e 740 civarında Şengal ve Rojava'dan gelen Kürt yurttaşlarını kabul etmiştir. Bugüne kadar yapmış olduğumuz organizasyonda Siirt halkının Arap, Türk ve Kürt'ü ile çok büyük emeği oldu. Siirt halkı yeni yapmış olduğu binaları konutları, Şengal'den gelen yurttaşlara açtı. Biz de belediye olarak onların barınma, yeme, içme, su, elektrik ve benzeri ihtiyaçlarını karşıladık. En yakın zamanda bir sağlık birimini de buraya getirerek gelen yurttaşların sağlık sorunlarıyla ilgili bir çalışma yürütecekler. İşte savaşın, vahşetin katliamların ortaya çıkardığı tabloyu hep beraber gördük" dedi.

Ezidiler'in yaşadıklarının bir insanlık dramı olduğunu belirten Başkan Bakırhan, Ezidiler'in yaşadığı bu dramı onlara unutturmak için çaba harcayacaklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 750 Ezidi, Siirt'e Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement