CHP'li Dibek'ten Dünya Kadınlar Günü Mesajı - Son Dakika
Yerel

CHP'li Dibek'ten Dünya Kadınlar Günü Mesajı

CHP Kırklareli Milletvekili Dibek, kadınların kadın oldukları için yaşadıkları sorunların çözülmesinin toplumun geleceği için önemli olduğunu söyledi.

07.03.2014 13:32  Güncelleme: 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, kadınların, kadın oldukları için yaşadıkları sorunların çözülmesinin toplumun geleceği için önemli olduğunu bildirdi.

Dibek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, yayımladığı mesajında, kadın haklarının olmadığı ya da erkeğe göre daha eşitliksiz bir durumlarda demokrasiden bahsedilemeyeceğini belirtti.

Kadınlar için pozitif ayrımcılık yasalarının çıkarılmasının önemli olduğunu ifade eden Dibek, mesajında şunlara yer verdi:

"Kadınların, kadın oldukları için yaşadıkları sorunların çözülmesi toplumun geleceği için çok önemlidir. Türkiye kadına seçme ve seçilme hakkını Avrupa devletlerinden de önce verdiği için haklı gurur yaşamaktadır. Türkiye Cumhuriyetinin ve Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu olan yüce önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaşlığı sayesinde Türk kadınının elde ettiği bu hak tüm Avrupa'ya ve dünyaya örnek olmuştur.

1930 yılında belediye seçimlerine katılma hakkı kazanan Türk kadını, 1934'te de genel seçimlerde seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir. Kadınlar Fransa'da 1944, Yunanistan'da 1952, İsviçre'de ise 1974'te seçme ve seçilme haklarını kazanmıştır. Okuma yazma bilmeyen her on kişiden sekizinin kadın olması sorunun ne kadar büyük olduğunu ortaya çıkarmaktadır. Kadınların okuma yazma bilmeme oranı erkeklerden 5 kat fazladır. Kadınlarımızın eğitim hakkı halen engellenmektedir."

Kadına yönelik şiddetin son yıllarda arttığını  bildiren Dibek, "Kadının sosyal hayata, siyasete katılımı her geçen gün artan oranlarıyla sevindirici bir gelişim sürecindedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, yeni tüzüğümüz ile en az yüzde 33 cinsiyet kotası koyarak kadınlarımızın siyasette daha da etkin olmasını sağlıyoruz. Kadının iş gücüne katılımındaki artış önemli bir noktayken, kadınlara düşük ücret verilmesi sorunu ise genel araştırmalarda yeterince değinilmeyen bir konudur. Kadın istihdamının artmasının yanında eşit işe eşit ücret verilmesi gibi hayati bir konunun da düzenlenmesi gerekiyor. Bu konu ile ilgili yasal önlemler alınması, kadını ucuz iş gücü konumundan çıkartarak eşit iş gücü konumuna getirecektir" ifadelerini kullandı. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'li Dibek'ten Dünya Kadınlar Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement