8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Milletvekilleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

07.03.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak ve Ali Şahin ile CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yayımladıkları mesajla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yayımladığı mesajında, kadın haklarının uygulanmasında ulaşılan seviyenin, ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen unsurlar arasında sayıldığını belirtti.

Aynı zamanda bir toplumun kadına sunduğu hak ve sorumlulukların, verdiği önem ve duyduğu saygının, o toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişmenin de temel ölçütlerinden sayıldığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ne mutlu bize ki, milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamızın ve ülkemizin kalkınmasının bütün ayrımcılıklardan olduğu gibi cinsiyet ayrımcılığından da kurtulmamıza bağlı olduğuna inanıyorum. Milletimizin en temel vasıflarından biri, bin yıllardır aile değerlerini gözümüzün ışığı gibi korumamız, kadını baş tacı edinmemizdir."

Türk milletinin bugünlere gelmesinde kadınların payının son derece büyük olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Anne, eş ve kardeş gibi en yüce unvan ve değerleri uhdesinde barındıran kadınların eğitimli, açık fikirli, düşünen, sorgulayan, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan bireyler olmaları ülkemizin aydınlık geleceği açısından son derece önemlidir. Toplumun dinamik değerlerini elinde tutan kadınlarımız, toplumun şekillenmesinde de büyük rol üstlenmelerinden dolayı yılda bir kez 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde değil, her daim baştacıdır" ifadesinde bulundu.

Milletvekili Bakbak'ın mesajı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, hem dünyada, hem de Türkiye'de kadın haklarında önemli gelişmeler yaşandığını bildirdi.

Şahin, mesajında, Türkiye'nin uluslararası birçok sözleşmeye taraf olduğunu, anayasal ve yasal düzenlemelerle kadınların toplumsal konumunda ve haklarında ciddi iyileştirmeler gerçekleştirildiğini, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın önlenmesi ve kadın-erkek eşitliğinin sağlanması hususunda önemli çalışmalar yapıldığını bildirdi. Bakbak, şunları kaydetti:

"Bizler hem birey olarak, hem iktidar olarak biliyoruz ki kadınların ihmal edildiği toplumların varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Bizler biliyoruz ki, toplumsal dokumuzu, millet olma vasfımızı muhafaza edebilmek için kadın ve ailenin güçlü olması şarttır. Bugün gelinen noktada, gelişen teknolojiyle, yükselen yaşam standartlarıyla, artan eğitim seviyesiyle kadınlarımız siyasetten, ticarete, üretimden sanata her alanda yer alabilmekte, yeteneklerini en iyi şekilde kullanarak kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmektedirler. Bugün artık, seçen, seçilebilen, çalışan, kendi ayakları üzerinde duran, emeğinin karşılığını alan, hakkını savunan bir kadın portresi vardır."

Milletvekili Şahin'in mesajı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ise kahramanlıkları, başarıları, sadakatleri, üstün nitelikleri, ahlaki değerleri ve girişimci ruhları ile kadınların, Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağladığını bildirdi.

Şahin, yayımladığı mesajında, kadınların bir anne, bir eş, bir kardeş, bir arkadaş olmanın ötesinde, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda inisiyatif alarak Türkiye'yi her noktada en iyi temsil edebilen kişiler olduklarını ifade etti.

Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun en önemli temel taşı olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kadınlarımız 'ben de varım' diyerek, her alanda yeteneğini, birikimini, cesaret ve kararlılığını ortaya koyup, sporda, sanatta, sanayide, siyasette, ticarette kısaca her alanda başarılı adımlar atmaktadırlar. Kadınlarımızın tüm girişimci faaliyetlerini destekleyen bir milletvekili olarak, devletimizin ve sivil toplum örgütlerinin kadınlarla ilgili attığı her adımı ilgiyle takip ediyor, kadınlarımıza yönelik cinsiyet ayrımcılığı, aile içi şiddet, eğitim hakkının ihlal edilmesi gibi olumsuzlukların minimuma, hatta sıfıra inmesi için atılan her adımı destekliyorum."

Kadınların dinamizminden ve üretici güçlerinden yararlandıkça ve onların karşılaştığı sorunları çözdükçe ülkenin kalkınmadaki hızında sıçrama yaşanacağını ve kadınlara ne kadar fırsat sunulursa, toplumun o oranda güçleneceğine inandığını aktaran Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Her yaştaki kadınlarımıza karşı ayrımcılık, dışlama, şiddet ve tüm hak ihlalleri karşısında, ülkemizde oluşan güçlü kamuoyunun varlığı, kadınlarımıza karşı sergilenen duyarlılığın bir göstergesidir. Ülkemizdeki kadın hakları konusunda çalışan ve katkıda bulunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür eder, 8 Mart'ın insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına vesile olmasını diler, tüm kadınlarımıza saygılarımı sunarım."

Milletvekili Şeker'in mesajı

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker de ekonomik, kültürel, siyasal ve sosyal hayatta kadınların varlığını artırmadıkça, Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesinin mümkün olamayacağını bildirdi.

Şeker, yayımladığı mesajında, Dünya Ekonomi Forumu'nun 2013 Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu verilerini değerlendirdi. Türkiye'nin, kadınların işgücüne katılım oranında 136 ülke arasında 123'üncü sırada yer aldığına dikkati çeken Şeker, şu bilgileri verdi:

"Türkiye, aynı raporun iş yaşamında fırsat eşitliği alanında 127, eğitimde 104, siyasi katılımda ise 103'üncü sırada. Yani hemen her başlıkta listenin en sonlarında ve geri kalmış ülkelerle yan yana yer alıyor. Bu veriler ülkemizde kadınların ev dışında bir varlık göstermesine nasıl engel olunduğunun bir kanıtıdır. Bu veriler aynı zamanda Türkiye'nin neden gelişmiş ülkeler kategorisine erişemediğinin de göstergesidir. Çünkü Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi güçlü bir millet olmanın yolu, kadınların her alanda yükselmelerini sağlamaktan geçmektedir."

- Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu'nun mesajı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma, daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, kadınların toplumda layık olduğu saygınlığı kazanması, sorunlarının ve haklarının gündeme getirilerek, olumlu sonuçlar elde edilmesi açısından önemli olduğunu bildirdi.

Tahmazoğlu, mesajında, Türk kadınının Cumhuriyet döneminde kültürel birlikteliğin vermiş olduğu kazanımlarla hak ettiği yerini aldığını, bu başarısını günümüzde de devam ettirdiğini belirtti.

Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınların ülkenin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkıda bulunduğunu aktaran Tahmazoğlu, kadınlarla ilgili yaptıkları çalışmaları şöyle sıraladı:

"Kadın sorunlarının çözümünde aktif rol almayı hedefleyen bir belediyeyiz. Bu yöndeki çalışmalarımız her geçen gün artıyor. Türkiye'de sadece hanımların faydalanacağı Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezini yaparak, onların hizmetine sunduk. Sosyal tesislerimizin kapıları tüm kadınlarımıza açık. Çünkü biz, kadının ihmal edildiği bir toplumun sağlıklı gelişeceğine inanmıyoruz. İstiyoruz ki, kadınlarımız, genç kızlarımız güvenilir bir ortamda el becerilerini geliştirsinler, üretime katılsınlar ve aile bütçelerine katkıda bulunsunlar. Ailelerin ekonomik refahını artırdığımızda, gelişen ve değişen dünya düzenine hakim, bilinçli, geleneklerini koruyan, özgüveni yüksek bir nesil gelişecektir." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement