9. Uluslararası İstanbul Lale Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

9. Uluslararası İstanbul Lale Festivali Başladı

9. Uluslararası İstanbul Lale Festivali Başladı

Emirgan Korusu'nda düzenlenen açılış töreninde Kadir Topbaş da vardı.

06.04.2014 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emirgan Korusu'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Topbaş: 'Hiçbir kula bugüne kadar nasip olamayan 3. dönem başkanlığını bana tevdi ettiniz. O kadar büyük bir hassasiyet ve sorumluluk yüklediniz ki, 24 saat az gelecek"

Haber: Ezgi ÇAPA - Kamera: Özgür ARSLAN/ İstabul DHA 30 Mart yerel seçimlerinde yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen ve henüz mazbatasını almayan Kadir Topbaş, bugün eşi Özleyiş Topbaş ile birlikte Emirgan Korusu'nda 9. Lale Festivali'nin açılış törenine katıldı.

İSTANBUL'A 20 MİLYON LALE Seçimlerin ardından ilk kez halkın karşısına çıkan Kadir Topbaş, yaptığı konuşmada, 'Lale, evine döndü. 2014 yılında 9. Uluslararası Lale Festivali'nde 20 milyon lale İstanbulluları selamladı. Artık lale soğanı ithal eden bir ülke yerine, ihraç eden bir ülke haline dönüştük" diye konuştu. İstanbul'da Lale Festivali için harcanan paranın 5 milyon lira civarında olduğunu belirten Topbaş, reklam değerinin bu maliyetin çok daha ötesinde olduğunun altını çizdi.

TOPBAŞ İSTANBULLULARA TEŞEKKÜR ETTİ İstanbullulara kendisine desteklerinden dolayı teşekkür eden Topbaş, vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. İstanbul'a 3'üncü dönem başkanlık yapmanın kendisine büyük bir sorumluluk ve hassasiyet yüklediğini ifade eden Topbaş, 'En büyük teşekkür sizlere, İstanbullulara. Destek verdiniz, uygun gördünüz. Hiçbir kula bugüne kadar nasip olamayan 3. dönem başkanlığını bana tevdi ettiniz. O kadar büyük bir hassasiyet ve sorumluluk yüklediniz ki, 24 saat az gelecek neredeyse" dedi.

LALEDEN ELDE EDİLEN BOYADAN PASTA Konuşmasının ardından, Topbaş'a laleden elde edilen ve gıda boyası ile renklendirilen pasta ikram edildi. Pastayı eşi ile birlikte kesen Topbaş, pastadan da tattı. Uzun süre vatandaşlarla sohbet eden ve fotoğraf çektiren Topbaş, daha sonra Emirgan Korusu içinde bulunan İsmail Acar resim sergisini açtı.

211 TÜR, 20 MİLYON ADET LALE Festival kapsamında İstanbul'un tamamında 211 farklı türde lale dikimi yapıldı. Lale soğanları, Konya'nın Çumra ilçesi başta olmak üzere; Silivri, Çatalca ve Şile, Pamukova ve Geyve köylüleri tarafından yetiştirildi. 2014 yılı lale mevsimi için, semt parkları dahil olmak üzere toplam 20 milyon lale soğanı dikildi. 9. Uluslararası İstanbul Lale Festivali, 30 Nisan'a kadar Emirgan Korusu, Taksim Meydanı, Hidiv Korusu, Göztepe Gül Bahçesi, Büyük Çamlıca Korusu, Sultanahmet Meydanı ve Gülhane Parkı'nda devam edecek. Festivalde, ebrudan heykele kadar lale temalı pek çok ürünün satışının yanı sıra, resim ve fotoğraf sergisi ile müzik dinletileri gerçekleştirilecek. Öte yandan, En Güzel Lale Yarışması'nda en güzel lale fotoğrafını çeken kişiler de ödüllendirilecek. Lale Festivali etkinlikleri kapsamında canlı lale satışı da yapılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 9. Uluslararası İstanbul Lale Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement