AB Komisyonu'na Olası Saldırı İddiası - Son Dakika
Güncel

AB Komisyonu'na Olası Saldırı İddiası

AB, Belçika makamlarının AB Komisyonu’na yönelik belirgin bir tehdidin bulunduğuna yönelik bilgiye sahip olmadıklarını teyit ettiğini açıkladı.

22.09.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Brüksel'deki merkez binasına yönelik bir saldırının önlendiği yönündeki haberlere ilişkin olarak Belçika makamlarının, "AB Komisyonu binasına yönelik belirgin bir tehdidin bulunduğuna yönelik bilgiye sahip olmadıklarını teyit ettiğini" açıkladı.

AB Komisyonu sözcülerinden Jonathan Todd, AB Komisyonu'na yönelik belirgin bir tehditten haberdar olmadıklarını, tüm güvenlik konularında ilgili Belçika makamlarıyla düzenli temas halinde olduklarını ifade etti.

Todd, konuya ilişkin son haberler üzerine Belçika makamlarıyla temasa geçtiklerini onların da kendilerinde bu yönde bilgi olmadığını teyit ettiğini belirtti.

Todd, Hollanda makamlarının AB Komisyonu'na yönelik olası bir saldırının önlendiğini doğrulaması ile ilgili olarak, "AB Komisyonu binaları Belçika'da dolayısıyla bu binaların güvenliğinden Belçika makamları sorumlu. Onlar da bize herhangi bir somut tehditten haberdar olmadıklarını ilettiler" diye konuştu.

AB Komisyonu'nun güvenlik önlemlerinin devrede olduğunu ve sürekli değerlendirme yapılarak uygun önlemlerin devreye sokulduğunu vurgulayan Todd, belirgin bir tehdit olmamasına karşın AB Komisyonu'nun diğer kurumların da karşı karşıya olduğu genel nitelikli tehditlerden muaf olmadığının altını çizdi.

Hollanda medyası kaynaklı haberlerde, Suriye'ye giden ve Türkiye üzerinden Belçika'ya gelen, AB Komisyonu'na saldırı hazırlığı içindeki Türk kökenli iki Hollandalı'nın Brüksel Zaventem Havalimanı'nda yakalandığı bilgisine yer verilmişti.

Yakalanan kişilerin isimleri bazı Hollanda gazetelerine Adil U. (33) ve Zeynep K. olarak yansımıştı. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Komisyonu'na Olası Saldırı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement