ABD Adana Konsolosu Espinoza, Cizre'de Yezidilerle Görüştü - Son Dakika
Güncel

ABD Adana Konsolosu Espinoza, Cizre'de Yezidilerle Görüştü

ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, IŞİD saldırılarından kaçarak Şırnak'ın Cizre ilçesine yerleşen Yezidilerle görüştü.

11.09.2014 23:14  Güncelleme: 00:49

ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarından kaçarak Cizre ilçesine yerleşen Yezidilerle görüştü.

Silopi'den sonra geldiği Cizre'de belediye başkanı Leyla İmret'i makamında ziyaret eden Espinoza, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan olayların gündemlerinin en üst kısmında yer aldığını söyledi.

"O nedenle bu bölgeye gelmek ve insanlardan bilgi sahibi olmak kritik bir öneme sahip. Biz Türkiye'deki mülteciler için en fazla yardım eden uluslararası bir ülkeyiz. Yine bu mültecilere yardım hususunda en yakın işbirliği yapan devletiz" diyen Espinoza, mültecilere yardım etmek için hem Türk hükümeti ile hem de Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Konseyi ile işbirliği içerisinde olacaklarını belirtti.

Espinoza, "Başkan Obama'nın dün açıkladığı gibi IŞİD'e karşı insani yardımı, kendi yardımlarımızı, IŞİD'e karşı mücadelenin ana unsurları içerisine sokacağız" diye konuştu.

Savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Yezidilere Türk vatandaşlarının verdiği destek ve yardımdan etkilendiğine vurgu yapan Espinoza, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Aslında son iki yıldan beri ben bunu görüyorum. Bu bölgede de belediye başkanlıklarının Yezidi halkına yardım etmek için verdiği çabaları destekliyorum. Bütün Türk halkı bu konuda cömertliğini göstermiştir ve buraya gelen bütün misafirleriniz ve mülteciler için yardıma devam etmek için biz de çalışacağız."

Espinoza daha sonra İmret ile Cizre Küçük Sanayi Sitesine yerleştirilen Yezidileri ziyaret etti. Espinoza'nın ziyaretine basın mensupları alınmadı.

ABD Adana Konsolosu Espinoza, Cizre\'de Yezidilerle Görüştü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Adana Konsolosu Espinoza, Cizre'de Yezidilerle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement