ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Turner'den Vali Vekili Gündoğan'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Turner'den Vali Vekili Gündoğan'a Ziyaret

ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Turner\'den Vali Vekili Gündoğan\'a Ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı James Turner, Vali Vekili Mustafa Gündoğan’ı ziyaret etti.

21.08.2014 18:36

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı James Turner, Vali Vekili Mustafa Gündoğan'ı ziyaret etti.

Erzurum'a ilk defa geldiğini belirten Turner, amaçlarının ABD ve Türkiye arasındaki ekonomik işbirliği ve ilişkileri güçlendirmek, Avrupa ve Türk firmalarının nasıl bir işbirliği içerisinde ekonomik anlamda yükselebilirliğini araştırmak olduğunu söyledi.

Vali Vekili Mustafa Gündoğan da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Erzurum'un coğrafi konumu, ekonomi, turizm, enerji ve diğer konular hakkında Turner'e bilgi verdi. Ziyaretin özellikle Türkiye ve ABD ekonomik ilişkilerini güçlendirme açısından katkı sağlayacağını belirten Gündoğan, Erzurum'un yatırım imkanları için önemli bir bölgede olduğunu söyledi. Bölgenin Kafkas ülkeleri Gürcistan Ermenistan Azerbeycan ve İran'la rotasyon konumunda olduğunu belirten Gündoğan, ulaşım imkanları bakımından da gerek limanlara olan yakınlığı gerek havaalanı gerekse demiryolu ağı ile bölgeye yapılacak yatırımlar konusunda en uygun yer olduğunu kaydetti.

Vali Vekili Gündoğan, bölgesel teşvikler yönünden beşinci bölgede yer alan Erzurum'un yatırım yapıldığı takdirde, özelikle kış turizm yatırımları içinde tavsiye edilecek en uygun bölge olduğunu söyledi.

Ziyaret sonunda Vali Vekili Mustafa Gündoğan James Turner'e ziyaret anısına Erzurum yazılı çini işlemeli plaket takdim etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Turner'den Vali Vekili Gündoğan'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement