ABD İstihbaratı: 300 Amerikalı IŞİD ile Beraber Savaşıyor - Son Dakika
Güncel

ABD İstihbaratı: 300 Amerikalı IŞİD ile Beraber Savaşıyor

ABD İstihbaratı: 300 Amerikalı IŞİD ile Beraber Savaşıyor

Üst düzey istihbarat yetkililerin verdiği bilgiye göre; Amerikan hükumeti IŞİD ile beraber savaştıkları düşünülen 300 vatandaşının izini sürüyor.

28.08.2014 08:30  Güncelleme: 08:31

Washington Times'ın haberine göre; üst düzey istihbarat yetkililerinin verdiği bilgiler, Irak ve Suriye'nin bazı bölgelerinde faaliyet gösteren cihatçı grup Irak- Şam İslam Devleti (IŞİD, yeni adıyla "İslam Devleti") ile beraber savaşan 300 kadar Amerikalı'nın bulunduğunu gösteriyor.

Washington, bu radikalleşmiş teröristlerin aldıkları eğitimin ardından Amerika'ya geri dönerek saldırılar gerçekleştirmesi ihtimalini göz önünde bulunduruyor ve ülke için bir risk oluşturabileceğinden korkuyor.

ABD'li bir yetkili konuyla ilgili olarak; Suriye ve Irak'ta İslam devletiyle beraber oln ve Amerikan pasaportu sahibi olan yüzlerce kişi olduğunu biliyoruz fakat bunların hala Suriye'de olup olmadıklarını ya da Irak'a geçip geçmediklerini bilmek zor." şeklinde konuştu.

Daha önce Amerikan hükumeti Irak ve Suriye'de savaşan Amerikan vatandaşlarına dair soruları yanıtsız bırakmıştı.

Geçtiğimiz hafta sonu 33 yaşındaki Amerikalı Douglas McAuthur McCain'in Suriye'de İslam Devleti ile beraber savaşırken öldürüldüğünün ortaya çıkmasının ardından ortaya çıkan raporda 300 kadar Amerikalı'nın İslam Devleti ile beraber hareket ettiğini ortaya çıkarmıştı. Aile üyeleri de genç adamın İslam Devleti ile savaşırken öldürüldüğünü doğrulamıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel ABD İstihbaratı: 300 Amerikalı IŞİD ile Beraber Savaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement