ABD Konsolosu Espinoza Hatay Valisi Topaca'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

ABD Konsolosu Espinoza Hatay Valisi Topaca'yı Ziyaret Etti

ABD Konsolosu Espinoza Hatay Valisi Topaca\'yı Ziyaret Etti

Amerika Birleşik Devletlerinin Adana Konsolosu John L. Espinoza, Hatay Valisi Ercan Topaca'yı makamında ziyaret etti.

02.12.2014 10:07  Güncelleme: 10:24

Amerika Birleşik Devletleri'nin Adana Konsolosu John L. Espinoza, Hatay Valisi Ercan Topaca'yı makamında ziyaret etti.

Vali Topaca, ziyarette Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye için dost ve müttefik bir ülke olduğunu belirterek, "Ortaklık her iki tarafın da kazanacağı bir ilişki. ABD ile siyasi, ekonomik ve kültürel anlamda köklü ilişkilerimiz var. İki ülke arasındaki ilişkiler bölgesel güvenlik açısından da çok önemli, biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bu ilişkilerin daha da gelişerek devam etmesinden yanayız, bizim için bu ilişkideki önemli faktör ulusal çıkarlarımızdır" dedi.

Hatay'ın tarım, sanayi, lojistik alanda potansiyeli olan bir kent olduğunu ifade eden Vali Topaca, " İskenderun Limanı'nın hem Afrika'ya hem de Ortadoğu'ya yakın bir liman olması ilimizi yatırımlar için çok cazip bir hale getiriyor. Ülkemizdeki demir-çelik üretiminin yaklaşık yüzde 35'i ilimizde üretiliyor, lojistik sektöründe de ilimiz Türkiye ikincisi. Yatırımcılara ilimize yapılacak yatırımlar konusunda her türlü desteği veriyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Topaca, komşu ülke Suriye'de iç savaşın en kısa sürede bitmesini dilediklerini belirterek, şunları söyledi: "Biz hem inancımız hem de kültürümüz gereği zor durumda olanlara kapımızı ve gönlümüzü açan bir milletiz. Ülkemiz iki milyon Suriye vatandaşını misafir ediyor, bunun yaklaşık 220 bini de ilimizde ikamet etmekte. Beklentimiz savaşın bitmesi ve ülkemizde geçici olarak misafir edilen Suriye vatandaşlarının ülkelerine dönmesi."

ABD'nin Adana Konsolosu John L. Espinoza da, Hatay'a daha önce de geldiğini ve valilik ile güzel ilişkiler geliştirdiklerini ifade ederek, "Hatay farklı dinlerin ve kültürlerin bir arada hoşgörü içerisinde yaşayabildiği güzel bir kent. Biz de her anlamda işbirliğini daha da artırarak geliştirmek istiyoruz, bu anlamda buradaki sanayici ve iş adamları da 45 kişilik bir heyet ile yakın zamanda ABD'yi ziyaret edecekler. Türk halkı ile paylaştığımız değerler iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecektir" diye konuştu.

John L. Espinoza Türkiye'nin Suriyeli misafirlere verdiği desteği takdire değer ve önemli bulduğunu söyleyerek, "ABD, Suriyeli vatandaşlara destek veren en büyük güçlerden bir tanesi, bu konuda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve Birleşmiş Milletler de ülkemizin Türkiye ile olan işbirliğinden memnuniyet duymaktadır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Topaca, John L. Espinoza'ya Hatay'a özgü kamıştan yapılmış ney hediye etti. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD Konsolosu Espinoza Hatay Valisi Topaca'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement