ABD'nin İftar Programının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Yerel

ABD'nin İftar Programının Protesto Edilmesi

ABD\'nin İftar Programının Protesto Edilmesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ve Eşbaşkan Anlı, Vali Kıraç ile görüştü Kışanak:"Bu saldırı kesinlikle ve kesinlikle ne Diyarbakır kimliğiyle ne inancımızla ne İslami değerlerimizle ne Filistin halkıyla olan duygusal bağımızla asla izah edilemeyecek bir saldırıdır"

16.07.2014 16:56

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eşbaşkan Fırat Anlı, Vali Mustafa Cahit Kıraç ile görüştü.

Diyarbakır'da dün Dağkapı Meydanı'nda ABD Adana Konsolosluğunca Büyükşehir Belediyesine ait çadırda verilen iftarı protesto edilmesiyle başlayan olaylarla ilgili Vali Kıraç ile görüşen Kışanak ve Anlı, Valilik çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Vali Kıraç'ı durumun önemini, provokasyonun büyüklüğü ve polisin tutumdaki eksikliği konusunda bilgilendirmek için ziyaret ettiklerini dile getiren Kışanak, durumun vahametinin farkına varması gerektiğini, olayın büyük bir provokasyon olduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın olayı ucuz atlattığını belirten Kışanak, "Bu saldırı kesinlikle ve kesinlikle ne Diyarbakır kimliğiyle ne inancımızla ne İslami değerlerimizle ne Filistin halkıyla olan duygusal bağımızla asla izah edilemeyecek bir saldırıdır. Tamamen organizedir, provokatör ve Ortadoğu'daki duruma benzer bir görüntüyü Diyarbakır'da yaratma çabasıdır" diye konuştu.

İnanç değerlerine saygılı olan tüm vatandaşları bu konuda hassas olmaya, tutum almaya ve bu provokasyonların, bu provokatörleri boşa çıkarmaya yönelik bir yaklaşım ve davranış içerisinde olmaya davet ettiğini bildiren Kışanak, "Aynı şekilde Valiliği ve emniyeti buradaki kamu otoritesi de durumun vahametini anlamaya ve buna uygun bir tutum almaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Anlı da Diyarbakır'ın uzun süreden beri ilk kez böyle bir provokasyonla karşı karşıya olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Aslında Diyarbakır büyük bir tehlikeyi atlattı. Şu an 5 arkadaşımız hastanede kimisi yoğun bakımda. Protesto adı altında bir araya gelen provokatörler önce çadırımızı tahrip etmesi, bir de orada tepki gösterenin ya da kendi halinde bulunan insanlara saldırmasıyla Diyarbakır, Ortadoğu'daki diğer şehirlerde yaşanan görüntüler de büründürülmek isteniyor." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ABD'nin İftar Programının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement