Abdi İbrahim'in "Akılcı İlaç Kullanımı" Kampanyasına Teşekkür Plaketi - Son Dakika
Güncel

Abdi İbrahim'in "Akılcı İlaç Kullanımı" Kampanyasına Teşekkür Plaketi

Abdi İbrahim'e, "Akılcı İlaç Kullanımı" kampanyası çerçevesinde İlaç Bilincini Geliştirme ve Akılcı İlaç Derneği tarafından teşekkür plaketi verildi.

26.11.2014 10:59

Abdi İbrahim'e, "Akılcı İlaç Kullanımı" kampanyası çerçevesinde İlaç Bilincini Geliştirme ve Akılcı İlaç Derneği tarafından teşekkür plaketi verildi.

Abdi İbrahim'den yapılan açıklamaya göre, şirketin, bilinçsiz ilaç kullanımı konusunda toplumsal farkındalık düzeyini artırmak amacıyla hayata geçirdiği "Akılcı İlaç Kullanımı" kampanyası, ilacın doktorun önereceği doz ve sürede, eczacıya danışılarak kullanılması gerekliliğine işaret ediyor.

İlaç Bilincini Geliştirme ve Akılcı İlaç Derneği'nin Antalya'da düzenlediği, yerli ve yabancı ilaç sanayi temsilcileriyle Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve üniversitelerden akademisyenlerin katıldığı toplantıda, Abdi İbrahim "Akılcı İlaç Kullanımı" kampanyasıyla teşekkür plaketine layık görüldü.

Plaketi, Abdi İbrahim Üst Yöneticisi (CEO) Süha Taşpolatoğlu'na takdim eden İlaç Bilincini Geliştirme ve Akılcı İlaç Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, Abdi İbrahim'in bir ilaç firması olarak toplumda ilaç bilincini artırmaya yönelik göstermiş olduğu duyarlılığa dikkati çekerek teşekkür etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Süha Taşpolatoğlu da "Bilinçsiz ilaç kullanımının toplum sağlığı ve ekonomiye yansımalarının önlenmesine katkıda bulunma hedefiyle başlattığımız kampanyanın, plaketle taçlandırılmasından onur duyduk. Kampanyamızın ilk ayağında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda reklam çalışmalarımızın beğeni oranının yüzde 85, halkın bilinç düzeyi üzerindeki olumlu etkisinin ise yüzde 73 olarak ölçülmesi bizim için ayrı bir önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Projenin 2. ayağında ise 1 ay içerisinde 10 bin 500 kişiye ulaşarak Türkiye'nin akılcı ilaç kullanımı bilinç haritasını çıkardıklarını belirten Taşpolatoğlu, projeyle ilgili çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Taşpolatoğlu, şöyle devam etti:

"Son yıllarda Türk halkının sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı ve bu hizmetlerden duyduğu memnuniyet önemli ölçüde yükseldi. Topluma Akılcı İlaç Kullanımı alışkanlığının kazandırılmasında hangi ilacın kullanılacağına karar veren hekim, ilacı uygun şartlarda sağlayan ve ilacın kullanımına dair hastaların danıştığı eczacı ve ilacı kullanan hasta ortak sorumluluk taşıyor.

İlaç kullanımı konusunda bu farkındalığın oluşmasında hekim ve eczacı kadar, bu konuda hizmet veren sektörün de desteği büyük önem taşıyor. Bu noktada Abdi İbrahim olarak global hedefler ve sürdürülebilir liderlik hedefimiz doğrultusunda, toplum sağlığı ve ülke ekonomisi için büyük önem taşıyan bu konuda sorumluluk üstlenmeyi memnuniyetle görev kabul ediyoruz. Tıbba ve insanlığa hizmette 100 yılı geride bırakmış bir kurum olarak, başlattığımız Akılcı İlaç Kullanımı kampanyası ile bu konudaki sorunların ortadan kaldırılması için toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abdi İbrahim'in 'Akılcı İlaç Kullanımı' Kampanyasına Teşekkür Plaketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement