Adalet Bakanı Bozdağ, Yozgat'ta - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Bozdağ, Yozgat'ta

Adalet Bakanı Bozdağ, Yozgat\'ta

Bozdağ: "Bilim alanını daha geniş bir şekilde rekabete açtık. İstanbul'un, Ankara'nın bu konuda kurduğu tekel, hükümetlerimizin attığı adımlarla kırılmış oldu"

18.04.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bilim alanını daha geniş bir şekilde rekabete açtık. İstanbul'un, Ankara'nın bu konuda kurduğu tekel, hükümetlerimizin attığı adımlarla kırılmış oldu" dedi.

Bozdağ, Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Camii ve Külliyesi açılış töreninde, hükümet olarak bilim kurumlarının yaptırılmasına önem verdiklerini söyledi.

AK Parti hükümetleri olarak birçok üniversite yaptıklarını vurgulayan Bozdağ, "Hükümet olarak Türkiye'nin dört bir tarafını bilim kurumları ile donatıyoruz. Türkiye'nin 72 tane üniversitesi varken, bugün 180'den fazla üniversitesi var. Bununla iftihar ediyoruz" diye konuştu.

Anadolu'da açılan üniversitelerin bilim alanındaki rekabeti artırdığının altını çizen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bilim alanını daha geniş bir şekilde rekabete açtık. İstanbul'un Ankara'nın bu konuda kurduğu tekel, hükümetlerimizin attığı adımlarla kırılmış oldu. Artık yarış daha fazla üniversite ile daha fazla bilim adamı ile daha fazla öğrenci ile daha fazla kentle yapılıyor. Bu tabi herkesi daha çok çalışmaya, daha çok üretmeye ve daha iyi işler yapma konusunda ter dökmeye zorlayacaktır. Bundan da Türkiyemiz kazanacaktır. Rekabet her yerde hem kaliteyi getirir hem de oradaki üretimi artırır. Biz buna inanıyoruz. Türkiye'nin artık bilimsel alanda bütün illeri rekabet içerisindedir."

Bozdağ, konuşmaların ardından açılışını gerçekleştirdiği cami hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Bozdağ buradaki açılışın ardından Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi acil servis binası açılışını gerçekleştirdi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Bozdağ, Yozgat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement