Adıyaman Alperen Ocakları'ndan Bayırbucak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Alperen Ocakları'ndan Bayırbucak Açıklaması

Adıyaman Alperen Ocakları\'ndan Bayırbucak Açıklaması

Adıyaman Alperen Ocakları Başkanı Sinan Önder, Suriye’de ki Bayırbucak Türkmenleri’nin karşı karşıya kaldığı katliam ile ilgili açıklamada bulundu.

23.11.2015 16:06

Adıyaman Alperen Ocakları Başkanı Sinan Önder, Suriye'de ki Bayırbucak Türkmenleri'nin karşı karşıya kaldığı katliam ile ilgili açıklamada bulundu.

Adıyaman Alperen Ocakları Başkanı Sinan Önder, Bayırbucak'ın düşmediğini ve dim dik ayakta olduğunu belirterek, bugün gelinen noktada ülkemiz, Türk Dünyası açısından vahim boyuta ulaştığını kaydetti.

Sinan Önder, Suriye'deki Müslüman Türkmen varlığının büyük bir katliamla, soykırımla ve yok olmayla karşı karşıya olduğunu kaydederek, "Yüreğinde zerre kadar milli duygu taşıyan, kalbinde zerre kadar iman taşıyan ve vicdanı olan hiç kimse bu saldırıya ve vahşete sessiz kalmamalıdır. Gücü yetenler eliyle fiili olarak eylemlerle; Buna gücü yetmeyenler sözüyle, konuşarak, açıklamalarıyla; Buna da gücü yetmeyenler kalbiyle dua ederek tepki koymak zorundadır. Başta kendi camiamız ve teşkilatlarımız olmak üzere, İktidarıyla, muhalefetiyle, tüm siyasi partilerimizi, sivil toplum örgütlerimizi, medya kuruluşlarımızı velhasıl herkesi ve her kesimi şuanda Suriye de Rusya ve Esad güçleri tarafından katliama tabi tutulan, ağır bombardıman altında olan Türkmen Dağı çevresindeki Bayır Bucak Türkmenlerimize Suriye'deki Müslüman Türkmen varlığına sahip çıkmaya ve bu zulme tepki vermeye davet ediyoruz.

Bir varlık ve yok olma yada var olma mücadelesi vermektedirler. Bugün onlara sonuna kadar sahip çıkma günüdür. Bizler Adıyaman Alperen Ocakları olarak geçen hafta sonu ziyaret ettiğimiz Sınırdaki Suriye Türkmenleri Derneğindeki ve Yayladağı Devlet Hastanesindeki gazi Türkmen kardeşlerimizin selamlarını getirdik. Bizlerden dua istediklerini ve Türkmendağındaki katliamları anlatmamızı istiyorlar.

Bu saldırılarda hayatını kaybeden Türkmen kardeşlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyorum. Rabbim şuanda orada ağır saldırılar altında kalan kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman Alperen Ocakları'ndan Bayırbucak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement