Afyonkarahisar Bakan Eroğlu: Erken Seçim Değil, Yeniden Seçim - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Bakan Eroğlu: Erken Seçim Değil, Yeniden Seçim

Afyonkarahisar Bakan Eroğlu: Erken Seçim Değil, Yeniden Seçim

Bakan Eroğlu: Erken seçim değil, yeniden seçim Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti'deki üçüncü dönem kuralına ilişkin, "Biz bu seçime 'Erken seçim' demiyoruz.

26.08.2015 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Eroğlu: Erken seçim değil, yeniden seçim

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti'deki üçüncü dönem kuralına ilişkin, "Biz bu seçime 'Erken seçim' demiyoruz. 'Yeniden seçim' diyoruz. Dolayısıyla tüzükte olur ya da olmaz bunu ben bilemem, benim takdirimde değil" dedi. Eroğlu, Hopa'da yaşanan sel felaketini ise 'Nuh Tufanı'na benzetti.

Zafer Haftası ve Büyük Taarruz'un 93'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Büyük Taarruz'un başladığı Kocatepe'de yapılan törenlere katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, törenlerin ardından AK Parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda 5 müjde vererek yapılacak taşkın koruma, baraj ve sulama tesislerini açıklayan Bakan Eroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

'HOPA'YA 10 MİLYON LİRA GÖNDERDİK'

Artvin'in Hopa İlçesi'nde yaşanan sel felaketiyle ilgili soruya Bakan Eroğlu, 500 yılda yağacak yağmurdan fazlasının bir günde yağdığını hatırlatarak, olayların en büyük sebebinin heyelan olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, dün bütün gün Hopa'da geç saatlere kadar durum değerlendirmesi yaptıklarını belirterek, "Sadece bizim bakanlığımız 52 iş makinesini oraya sevk etti, açılmayan yolları açtık. AFAD ve sağlık kuruluşları oradaydı. 20 yaralının bakımları en üst seviyede yapıldı. Cenazeler hemen kaldırıldı. Hemen acil ihtiyaçların karşılanması, mağdur olan vatandaşlarımızın, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına verilmek üzere 10 milyon lira gönderdik" dedi.

'NUH TUFANI GİBİ'

Bakanlık olarak gerekli dere ıslah çalışmalarını da üstlendiklerini aktaran Eroğlu, "Oraya 100 milyon liralık yatırım ayırdık. Oradaki tüm köprü, menfezler, derelerde tahribat varsa onları yapacağız. Ama şunu özellikle vurgulamak istiyorum; bu çok büyük bir afet. Herkesin bunu bilmesi lazım. Nuh tufanı bunun gibi sanıyorum. Artvin'den Hopa'ya gelen 'Hopa Deresi' var. Bunu bizler 500 yılda tekerrür edecek akan suya göre hesap etmiştik. Bizzat konuyu ben de biliyorum. O dolduğu gibi bir miktar da taştı. Mühendislikte belli riske göre yapılıyor. Mesela 'şu bina 12 şiddetinde depreme dayanıklı olsun' dersen ekonomik olmaz, her yerin kolon olması lazım. Mühendislikte de elbette belli riskler var. Belli hesaba göre yapıyoruz. Bizler genellikle 100- 500 yılı dikkate alarak hesap yapıyoruz. Orada hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

'BİZDE HİZMET ÖNEMLİ'

Bir gazetecinin 'Sayın başbakan, bakanlık verdiği kişilere kargo ile mektup gönderiyormuş. Size böyle bir kargo geldi mi acaba' şeklindeki sorusuna Bakan Eroğlu, "Biz, makam koltuklarını başımızın üzerinde değil, makam koltuğunu ayaklarımızın altına alanlardanız. Bizde hizmet önemli" karşılığını verdi.

'ERKEN SEÇİM DEĞİL, YENİDEN SEÇİM'

Bakan Eroğlu, 'Üçüncü dönem kuralına takılacaksınız, bununla ilgili bir çalışma var mı' sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Biz bu seçime 'erken seçim' demiyoruz. 'Yeniden seçim' diyoruz. Dolayısıyla tüzükte olur ya da olmaz bunu ben bilemem, benim takdirimde değil. Öyle bir düşünce var. Bir hazırlık var ama net değil ama biz burada nefer olarak Afyonkarahisar, İzmir ve Türkiye'de hizmet ediyoruz."

Bakan Eroğlu basın toplantısının ardından parti binasından ayrılarak konakladığı otele geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Bakan Eroğlu: Erken Seçim Değil, Yeniden Seçim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement