Afyonkarahisar'da Ulaşıma Kar Engeli (3) - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Ulaşıma Kar Engeli (3)

Afyonkarahisar\'da Ulaşıma Kar Engeli (3)

Emirdağ'da KAR GEÇİT VERMİYOR Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesi'nde hafta başından itibaren etkili olan yoğun kar yağışı yerini tipiye bıraktı.

07.01.2015 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emirdağ'da KAR GEÇİT VERMİYOR

Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesi'nde hafta başından itibaren etkili olan yoğun kar yağışı yerini tipiye bıraktı. Kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı ilçede şehirlerarası yollarda ulaşım durma noktasına geldi. Emirdağ Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kriz masası oluştururken, yolda mahsur kalan araç sürücülerine kumanya ikramında bulunuluyor.

Ankara- İzmir karayolunda kar ve tipi nedeniyle araç geçişine kontrollü izin veriliyor. Emirdağ'a bağlı Gömü Beldesi'nde çok sayıda TIR ve kamyon sürücüsü olumsuz hava koşulları nedeniyle beklemeyi tercih ederken, bazıları da zincir takarak yoluna devam etmeye çalışıyor. Gömü Belediyesi tarafından yolda kalanlara çay ve kumanya ikramında bulunuluyor.

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde ise kar yağışı sonucu oluşan tipi nedeniyle Yalvaç- Senirkent, Akşehir- Yalvaç ve Afyonkarahisar- Çay yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Kaymakamlık tarafından yolların kapandığı duyurulurken, yol açma çalışmalarının devam ettiği, ikinci bir duyuruya kadar sürücülerin bu yolları kullanmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

BURDUR'DA EĞİTİME 2 GÜN ARA

Burdur'da 2 gün etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklıklarında büyük oranda düşüş yaşandı. Valilik kararıyla 6 ve 7 Ocak tarihlerinde eğitime 2 gün süreyle ara verilen Burdur'da, olumsuz hava koşullarının devam etmesi üzerine 8 ve 9 Ocak'ta da il genelinde okulların tatil edildiği ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanlarının da bu sürede idari izinli sayılacağı bildirildi. Hava sıcaklıklarının düşmesi sonucu oluşabilecek buzlanma olaylarına karşı vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıldı. - Oluştururken

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Ulaşıma Kar Engeli (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement