Ağrı Diyadin'de Çatışma: 3 PKK'lı Ölü Ele Geçirildi 1- - Son Dakika
Güncel

Ağrı Diyadin'de Çatışma: 3 PKK'lı Ölü Ele Geçirildi 1-

Ağrı Diyadin\'de Çatışma: 3 PKK\'lı Ölü Ele Geçirildi 1-

Diyadin'de çatışma: 3 PKK'lı ölü ele geçirildi (ek) 3 KİŞİDEN 2'SİNİN FIRINDA ÇALIŞTIĞI İDDİASI Çatışmada ölen 3 kişinin cenazeleri otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

13.08.2015 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyadin'de çatışma: 3 PKK'lı ölü ele geçirildi (ek)

3 KİŞİDEN 2'SİNİN FIRINDA ÇALIŞTIĞI İDDİASI

Çatışmada ölen 3 kişinin cenazeleri otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınırken ilçede esnaf kepenk kapattı. Çatışmada ölenlerden 16 yaşındaki Orhan Aslan ile 15 yaşındaki Muhammet Aydemir'in fırında çalıştıkları ileri sürüldü.

Aslan ve Aydemir'in işyerine 10- 15 metre uzaklıkta vurulduğunu söyleyen fırıncı Recep Birgün, "Muhammet Aydemir 10 gündür yanımda çalışıyor ve öğrencidir. Orhan Aslan ise 6-7 aydır benim yanımda çalışıyor. Olay sırasında ben komşunun fırınına gitmiştim" dedi.

BARO BAŞKANI: PKK'LI DEĞİLLER

Ağrı Barosu Başkanı Ali Artuk da Diyadin'de öldürülen Osman Aslan ve Muhammet Aydemir'in, fırında çalıştıklarını söyledi. Diyadin'de hem savcı, hem belediye başkanı hem de vatandaşlarla görüştüklerini belirten Artuk, "Bu çocuklar fırında gece vardiyasında çalışıyorlar. Çatışma da fırının olduğu bölgede cereyan ediyor. Fırına odun taşımak için odunluğa gittiklerinde orada öldürülüyorlar. Bu çocukların herhangi bir siyasal bağlantıları da yok. Çocukların yanında kısa namlulu bir silah olduğu iddia ediliyor. Ama o silahın oraya kim tarafından bırakıldığı, silahın bu çocuklara ait olup olmadığı belli değil" dedi.

Ölenlerden Muhammet Aydemir'in babasının savcılığa giderek oğlunun ölümüne neden olan kolluk güçleri ve yetkililerden şikayetçi olduğunu belirten Baro Başkanı Artuk, "Kendisi savcılık ifadesinde, çocuğunun bırakın PKK ile HDP ile dahi herhangi bir ilişkisinin olmadığına dikkat çekti" dedi.

HDP MİLLETVEKİLİ: KAMERALAR VAR

Diyadin'e gelen HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, "Çatışma haberini alır almaz eş başkanlarımız ile birlikte Diyadin'e geldik. Polis gece yarısı cenazelere hiçbir işlem yapılmadan Erzurum'a gönderiyor. Ailelere haber vermiyor, savcılıkta dahil hiçbir kurum haberdar değil" dedi.

Çatışmada PKK'lı denilen kişinin öldürüldüğü yer ile Aydemir ve Aslan'ın öldürüldükleri yerin farklı olduğunu belirten Taşdemir, "Görgü tanıkları da ailenin beyanlarında ve esnafın beyanı da çocukların bu fırında işçi olarak çalıştığı dairdir. Eğer aksisiyse mobese kameraları ve fırının kamerası var. Görgü tanıklarına göre çatışma bittikten sonra polis sokağa giriyor ve direkt çocukların olduğu odunluğa yöneliyor ve rast gele ateş açılıyor" diye konuştu.

Diyadin Belediye Başkanı Hazal Aras ise "Yapılan katliamı meşru gösterme gerekçesiyle öldürülen o iki sivilin yanında silah olduğu söyleniyor. Her ikisinin fırın işçisi olduğunu biz çok iyi biliyoruz" dedi.

GÖZALTINA ALINAN 5 KİŞİ

Bu arada olaylarla ilgili oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 50 yaşındaki Fevzi Kahraman'ın eşi Nihal Kahraman, "Çatışma esnasında eşim evde yoktu. Murat Nehri kenarında hayvanlara bakıyordu. Çatışma bittikten sonra eşim, kayınım ve oğullarım eve geldi. Peşinden güvenlik kuvvetleri eve baskın yaptı. Eşim, oğullarım ve kayın biraderim olmak üzere 5 kişiyi gözaltına aldılar" dedi.

VALİLİK: ÇATIŞMADA ÖLDÜLER

Ağrı Valiliği, Diyadin'de meydana gelen çatışmayla ilgili olarak ikinci kez açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"Bazı basın yayın organlarında 12 Ağustos 2015 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarının Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırması ile çıkan çatışmada öldürülen 2 teröristin sivil olduğuna dair iddiaların yer alması üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur. Söz konusu olayda öldürülen kişiler saldırının akabinde güvenlik güçlerimizle çatışmaya girmiş ve çatışma sırasında silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmişlerdir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

AĞRI, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı Diyadin'de Çatışma: 3 PKK'lı Ölü Ele Geçirildi 1- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement