Ahlat'ta Fenerbahçe Futbol Okulu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Fenerbahçe Futbol Okulu Açıldı

Ahlat\'ta Fenerbahçe Futbol Okulu Açıldı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Fenerbahçe Futbol Okulu açıldı.

10.08.2015 16:57

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Fenerbahçe Futbol Okulu açıldı. 25 öğrenciyle futbol eğitimine başlayan Fenerbahçe Futbol Okulu, ilk günden yoğun bir ilgi gördü.

7-16 yaş arasında çocukların büyük bir heyecanla başladıkları Fenerbahçe Futbol Okulu'nda, tecrübeli eğitmenler tarafından haftada 3 günlük bir program yer alıyor. Futbol okulunda açılış programıyla birlikte hızlı bir şekilde çalışmalara başlanılırken, okulun 6 hafta daha devam edeceği belirtildi. Ahlat Şehir Stadyumu'nda yapılan açılışın ardından konu hakkında bir konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, bir medeniyetin yükselirken sporun da aynı şekilde yükseldiğini ifade ederek, sağlıklı ve disiplinli nesiller yetiştirmek için erken yaşta çocukları spora alıştırmak gerektiğini vurguladı. Kaymakam Tekbıyıkoğlu, ilçeye Fenerbahçe Futbol Okulu'nun açılması için FB Eski Teknik Direktörü İsmail Kartal'ı da ziyaret ettiklerini belirterek, "Ahlat benim çalıştığım 6'ıncı ilçe oluyor. Daha öncede birçok ilçede de bulunmuştum. Her ilçenin kendini ülke ortalamasına yansıtan bir durumu oluyor. Kimi yerlerde Fenerbahçeli kimi yerlerde ise Galatsaraylı taraftarlar fazla oluyor. Beşiktaş ise bunların peşinden geliyor. Trabzon'da ise farklı bir yapı var. Ahlat'ta ise enteresan bir durum var. Ahlat'ın yüzde 90 oranında bir Fenerbahçeli taraftar yapısı var. Bu neden kaynaklanıyor bilemiyorum, ama bir Fenerbahçeli olarak durumu memnuniyetle karşıladım. Bu yılın başlarında daha önce Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Eski Teknik Direktörü İsmail Kartal ile bir görüşmemiz oldu. Fenerbahçe heyetiyle de görüşmüştük. Ahlat'a Fenerbahçe Spor Okulu'nu kazandırmayı çok istiyorduk. Bunu da özel bir teşebbüsün yapmasını istiyorduk. Bugün itibariyle özel teşebbüsümüz bu işe el atarak ilçemize Fenerbahçe Spor Okulu'nu kazandırmıştır. Tabi spor çok önemlidir. Bir medeniyet yükselirken sporun da aynı zamanda yükseldiğini görüyoruz. Örneğin bir Yunan medeniyetine baktığınız zaman olimpiyatlar Yunanlılarla beraber çıkıyor. Osmanlı medeniyetinde atçılık ve atıcılık beraber çıkıyor. Roma'da at yarışları var. Bir medeniyet yükselirken sporu ve sanatıyla beraber yükselir. Bizde eski bir medeniyet merkezi olmamız sebebiyle spora daha fazla önem vermemiz gerekir. Spor aynı zamanda bir disiplindir. Sağlıklı ve disiplinli nesiller yetiştirmek istiyorsak, bunları küçük yaştan itibaren spora da alıştırmamız lazım. Sporu hayatlarının bir parçası haline getirmek mecburiyetindeyiz. Tabi sporla uğraşan, sporla iştikal eden vücutlarında zihinsel aktiviteleri daha sağlıklı oluyor. Bu reddedilemez bir gerçektir. İlçemiz çocuklarına, gençlerine ve Fenerbahçe camiasına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, spor okulunun açılmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Özellikle ilçemizin böyle bir okulu elde etmesi sanırım gerek bizleri gerekse spor camiasını çok mutlu ettiği kanaatini taşıyorum. Kaymakam beyde biraz önce vurgusunu yaptı. Daha önce fenerbahçe Eski Teknik Direktörü İsmail Kartal ve Fenerbahçe yetkililerini ziyaret ettiğimizde böyle bir okulun açılmasının çok doğru olacağı kanaatini beyan etmiştik. Onlarda bu konuya gayet olumlu bakmışlardı. Bugünde bu okulun açılışını hep beraber görüyoruz. Çocuklarımızın gelişimi için, spor hayatına katkıları açısından ne gerekliyse onu sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ahlat'ta gençliğimiz daha sağlıklı bir sürece girsin istiyoruz. Ahlat'ın geçmişinde ciddi bir sporculuk mevcuttur. Bu yeniden hayata daha profesyonel olarak da geçirilebilir. Gerek böyle küçük yaş grupları olmakla beraber diğer yaş gruplarında da farklı spor dallarında gerekli çalışmaları yaptık ve yapacağız. Belediye olarakta yaptığımız bütün sosyal tesislerimizin içerisine spor alanlarını da kuruyoruz. Yeni açılan Fenerbahçe Futbol Okulu ilçemize hayırlı olsun" dedi.

Daha sonra bir açıklama yapan Okulun Ahlat koordinatörü Çetin Tezcan da, "Fenerbahçe Futbol Okulu; Ahlat ve Tatvan'da tecrübeli hocaların katılımıyla başlamıştır. Fenerbahçe Futbol Okulu geleceğin yıldızlarını Ahlat ve Tatvan'da seçerek Türk sporuna kazandırıyor. Bu organizasyonda emeği geçen başta Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'a, İl Genel Meclis Üyesi Erhan Akarsu ve Ahlat Aktaş GB Spor Kulübü Başkanı Kaya Atılgan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından küçük sporcularla bir süre sohbet eden Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Başkan Çoban, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alarak oradan ayrıldılar. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Fenerbahçe Futbol Okulu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement