Aile Hekimliğinden Sonra Aile Diş Hekimliği Geliyor (2) - Son Dakika
Güncel

Aile Hekimliğinden Sonra Aile Diş Hekimliği Geliyor (2)

Aile Hekimliğinden Sonra Aile Diş Hekimliği Geliyor (2)

İdam YORUMU: İNSAN OLAN HERKES KINAR Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde yapımı devam eden hastane inşaatı ve spor kompleksinde incelemelerde bulundu.

17.05.2015 18:40

İdam YORUMU: İNSAN OLAN HERKES KINAR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde yapımı devam eden hastane inşaatı ve spor kompleksinde incelemelerde bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, gazetecilerin Mısır mahkemesinin Muhammed Mursi hakkında verdiği idam kararını hatırlatması üzerine, "Hangi ülkede olursa olsun seçimle gelen siyasilerin darbeyle kıyıya çekilmesi bir defa yanlış. Medeniyet buna müsaade etmemeli. Gelişmiş ülkeler, Birleşmiş Milletler buna müsaade etmemeli. Ne yazık ki insan haklarından, demokrasiden, hukuktan bahseden gerek Avrupa Birliği gerek Birleşmiş Milletler, birileri darbe yapıyor, seyrediyor hatta destek veriyor. Darbe yapanlar, seçimle gelenleri mahkum ediyor, idam cezası veriyor gene seyrediyor. Açıkçası bu millette yaşadı 1960 darbesini. Bunu milletin, milli iradesine karşı yaptılar ve milli iradenin temsilcileri rahmetli Menderes, Polatkan, Zorlu idam edildi. Ama o idam kararını verenler veya idam zeminini hazırlayanlar esasında milletin vicdanında mahkum oldu" dedi.

BATI 'İDAMA KARŞIYIM' DİYOR AMA ORADA İDAMI DA SEYREDİYOR

Mehmet Müezzinoğlu, karara tepkili olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mısır'daki kararda bir darbecinin ve darbecinin arkasındaki faşistlerin destek verdiği bir anlayıştır. İnsan olan herkes kınar. 'Medeniyim' diyen ülkelere de açıkçası ne söylenecek bilmiyorum ama sözle olmaz bu iş özde olması gerekir. Batı 'idama karşıyım' diyor ama orada idamı da seyrediyor. İdam yapanlara destek veriyor. Çift yüzlü bir insan hakları anlayışı var. Türkiye'ye ve Türk milletine önemli görevler, sorumluluklar düşüyor. İnşallah bu millet yine insanlığa medeniyet duruşunu gösterecek güce kavuşacaktır. Ama en azından mertçe tavrımızı koyma cesaretini gösteriyoruz, başta Cumhurbaşkanımız, başbakanımız. Bu cesareti gösteremeyenler utansın."

İnceleme ve ziyaretlerde Bakan Müezzinoğlu'na, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Keşan Kaymakamı Berkir Dınkırcı, AK Parti İl Başkanı Rafet Sezen, kurum amirleri ve partililerde eşlik etti. Müezzinoğlu, ziyaretlerinin ardından Keşan'dan ayrıldı. - Ezzinoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aile Hekimliğinden Sonra Aile Diş Hekimliği Geliyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement