Aile ve Sosyal Palitikalar Bakanı İslam Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Aile ve Sosyal Palitikalar Bakanı İslam Açıklaması

"(Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı) Affedilir bir şey değil. TBMM çatısı altında böyle bir hadisenin cereyan etmesi benim açımdan ne anlaşılır bir şey, ne de affedilir bir şey. Değerli Parti Başkanına çok geçmiş olsun diyorum.

09.04.2014 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin, "Affedilir bir şey değil. TBMM çatısı altında böyle bir hadisenin cereyan etmesi benim açımdan ne anlaşılır bir şey, ne de affedilir bir şey. Değerli Parti Başkanına çok geçmiş olsun diyorum. Bir daha tekrarlanmamasını umut ediyorum" dedi.

Konya'ya gelen İslam, merkez Karatay ilçesindeki Sevgi Evleri'nin açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İslam, AK Parti'den Bingöl Belediye Meclis Üyesi seçilen Nurten Ertuğrul'un görevinden istifasıyla ilgili bir soru üzerine, bu konuyla ilgili Belediye Başkanı ve Meclis üyesiyle görüşmediğini, bu nedenle herhangi bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

İslam, "Sadece farazi olarak, eğer basında yer alanlar doğruysa, eğer Belediye Başkanı gerçekten böyle bir şey söylediyse, bunu çok yadırgadığımı dün söylemiştim, aynı yerdeyim. Hakikaten, AK Parti olarak ve Hükümet olarak söylemlerimiz ve eylemlerimizle uyuşmayan, bizim fikrimizle uyuşmayan bir hal tarzıdır. Umarım böyle bir şey söylememiştir. Umarım ikisi arasında bir yanlış anlaşılmadır. Akşam ben ikisini de arayacağım ve konu hakkında bilgi sahibi olacağım. Daha sonra detaylı konuşuruz" ifadelerini kullandı.

İslam, TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin bir soru üzerine, bu tür konuların hiç istemedikleri hadiseler olduğunu söyledi.

Toplumsal şiddete, aile içi şiddete, çocuklara ve kadınlara yönelik şiddete karşı olduklarını ifade eden İslam, şunları kaydetti:

"Hükümet olarak ve Bakanlık olarak bu tür şiddet olaylarıyla mücadele ediyoruz. Mücadelemizi, bu olayları sıfıra indirinceye kadar sürdüreceğiz. Yasal anlamda, psikolojik anlamda eğitim vererek bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Toplumumuzun daha fazla bilinçli olması gerekiyor. Bu şiddetin sona erebilmesi için, biraz daha vicdanlı, merhametli ve empati yapabilen insanlar haline gelmemiz gerekiyor. Ama arka plandaki diğer sebepleri de bulmak üzere Bakanlığımızda birtakım çalışmalarımız var. Bunları sıfıra indirinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Meclisteki olaya gelince; affedilir bir şey değil. TBMM çatısı altında böyle bir hadisenin cereyan etmesi benim açımdan ne anlaşılır bir şey ne de affedilir bir şey. Değerli Parti Başkanına çok geçmiş olsun diyorum. Bir daha tekrarlanmamasını umut ediyorum." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aile ve Sosyal Palitikalar Bakanı İslam Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement