AK Parti 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri Seçim Beyannamesi - Son Dakika
Politika

AK Parti 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri Seçim Beyannamesi

AK Parti 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri Seçim Beyannamesi

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, "30 Mart, medeniyet tasavvurumuzu paylaşamayan ve bunu engellemeye çalışanların hayal kırıklığı yaşayacakları ama Yeni ve Büyük Türkiye’nin kapılarının ardına kadar açılacağı bir tarih olacaktır" dedi.

19.02.2014 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, "30 Mart, medeniyet tasavvurumuzu paylaşamayan ve bunu engellemeye çalışanların hayal kırıklığı yaşayacakları ama Yeni ve Büyük Türkiye'nin kapılarının ardına kadar açılacağı bir tarih olacaktır" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, "İnsan şehrin, şehir de insanın aynasıdır" diyerek başladığı AK Parti 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri Seçim Beyannamesi önsüzünde, şunları söyledi:

"Hacı Bayram Veli Hazretleri'nin de ifade ettiği gibi, insan, şehri inşa ederken, aslında taşın toprağın arasında kendisini inşa eder. Gönülde her ne var ise, şehir olarak görünür. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur. Sevgi ve aşk medeniyetimiz, tarih boyunca, ruhu olan şehirler inşa etmiş; bu şehirlerden de dünyaya istikamet çizen medeniyetini beslemiştir. Güzel insanların hep güzel şehirleri olmuştur. İstanbul, Diyarbakır, Konya, Bursa, Sivas, Erzurum, Edirne, Ankara ve diğer tüm şehirlerimiz, medeniyetimizin bir yansıması olarak, içinde yaşayan güzel insanlar kadar çevrelerine güzellik saçmıştır. Pencereden baktığında Süleymaniye'yi, Sultanahmet'i, Divriği Ulu Camii'yi, şadırvanları, hanları, kervansarayları, tabiatla ve insanla uyum içindeki evleri, o evlerin avlularını, çiçekle bezenmiş küpeştelerini, insan ruhuna huzur veren sokaklarını gören, bununla büyüyen çocuklar, medeniyet mirasımızı omuzlamış, kadim bir tarihten aldıkları ilhamla aydınlık bir istikbalin hayalini kurmuşlardır."

AK Parti hareketinin, tıpkı medeniyetler gibi şehirden yola çıkarak, şehri bir merkez olarak alıp, bütün insanlığı kucaklayarak gelişmiş, büyümüş bir hareket olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir şehir için, Şehirlerin Annesi İstanbul için kurduğumuz hayaller, önce İstanbul'u, ardından Türkiye'yi, onun ardından da tüm insanlığı şefkatle ve sevgiyle kucaklamış; yerelden küresele doğru coşkun bir ırmak gibi akmıştır. AK Parti için, şehir insanın gönlü gibidir, gönül de adeta şehir gibidir. İyi şehirler inşa edenler, gönüllere girerler; gönülleri fethedenler, güzel şehirler inşa ederler."

Başbakan Erdoğan, "12 yıl önce başladığımız Türkiye'ye hizmet yolculuğumuzun çok öncesinde, 1994 yılında şehre hizmet yolculuğumuza revan olmuştuk. İstanbul'da elde ettiğimiz başarı, birikim ve tecrübeyi, Türkiye'ye ve insanlığa hizmete tahvil ettik. 12 yılda Türkiye'yi büyüttük, Türkiye'nin ve milletimizin itibarını yücelttik. Türkiye'yi her alanda büyütürken, daha güzel, daha yaşanabilir şehirler inşa etme mücadelemizi de kararlılıkla sürdürdük" ifadelerini kullandı.

Şehirler inşa etmenin sabır ve soluk istediğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "On yılların tahribatına uğramış şehirlerimizi tamir etmek, yeni şehirler inşa etmek ancak sabrın ve uzun soluklu bir yürüyüşün neticesi olabilir. 30 Mart seçimleri, işte bu sabırlı ve uzun soluklu yürüyüşün önemli dönüm noktalarından biri olacak. 30 Mart seçimleri, demokrasi ve milli iradenin güçlenmesi, Yeni Türkiye hayalinin yakınlaşması, 2023 hedeflerine ilişkin umudumuzun çoğalması açısından olduğu kadar, aynı zamanda, şehir ve medeniyet tasavvurumuzun da kesintisiz yolculuğu için son derece önemlidir" dedi.

Başbakan Erdoğan seçim beyannamesine şöyle devam etti:

"30 Mart, başlattığımız küresel ölçekli projelerin milletimizden yeniden teyit alacağı bir tarih olacaktır. 30 Mart, medeniyet tasavvurumuzu paylaşamayan ve bunu engellemeye çalışanların hayal kırıklığı yaşayacakları, ama Yeni ve Büyük Türkiye'nin kapılarının ardına kadar açılacağı bir tarih olacaktır. Türkiye'ye hizmet sevdamız milletimizden inşallah bir kez daha takdir ve yetki alacak, şehirlerimiz de AK Parti'nin ehliyetli ellerinde büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir."

30 Mart 2014 seçimleri için hazırlanan Seçim Beyannamesinin, 5 yıl boyunca millete ve şehirlere verdikleri sözler olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Geçmiş seçimlerde yaptığımız gibi, Seçim Beyannamemizde ortaya koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmek için tam kadro çalışacak, inşallah, 5 yılın sonunda bu Beyanname ile kendi muhasebemizi de yapacağız. 12 yılda Hükümette, 20 yıldır yerel yönetimlerde yaptığımız çalışmalar, yapacaklarımızın teminatıdır. Milletimizin desteği ve hayır duasıyla, 30 Mart'ın ardından da, ülkemiz, milletimiz ve şehirlerimiz için hizmet üretmeyi sürdüreceğiz. İnsanımız kadar, medeniyetimiz kadar güzel şehirler imar etmek için, tam kadro milletimizin hizmetinde olacağız. Bu kutlu yolda bize Allah yeter, bize milletimiz yeter."

Başbakan Erdoğan seçim beyannamesinde yer alan hizmetlerin başlıkları şöyle:

"AK Parti'nin Yerel Yönetim Vizyonu, Katılımcı Belediyecilik, Kültürel Belediyecilik, Sosyal Belediyecilik, Çevre Dostu Belediyecilik, Hizmet Belediyeciliği." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri Seçim Beyannamesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement