AK Parti Ankara Milletvekili Ceylan Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Ankara Milletvekili Ceylan Açıklaması

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, "Otistik çocuklarımız gibi rahatsızlığı olan gruplara ve engellilere ne kadar çok hizmet yapılırsa yapılsın kafi gelmemekte, bunu dikkate alan hükümetimiz daha fazlası için çalışmalarını sürdürmektedir.

01.04.2016 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, "Otistik çocuklarımız gibi rahatsızlığı olan gruplara ve engellilere ne kadar çok hizmet yapılırsa yapılsın kafi gelmemekte, bunu dikkate alan hükümetimiz daha fazlası için çalışmalarını sürdürmektedir." dedi.

Ceylan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kürsüye Mehmet Ulucan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinde eğitim gören otizmli iki çocuk ve onların anneleriyle çıktı.

Yakın dönem araştırmalarındaki tahminlere göre, rahatsızlığın, bin kişide altı vaka olduğunu dile getiren Ceylan, erkeklerde rastlanma oranının kadınlara göre 4,3 kat daha fazla olduğunu aktardı.

Ceylan, "Bazılarının otizme bir çare aradığı, diğerlerinin de otizmin bozukluktan çok bir durum olduğuna inandığı bir otistik kültür ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla otizmin önemini anlamak için onun bir rahatsızlık olmasının ötesinde bir kültür olduğunu da hatırlamakta ve hatırlatmakta büyük fayda var." diye konuştu.

Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere devletin ilgili kurumlarının, otistik çocukların yetişmesi konusunda önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Ceylan, şunları kaydetti:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, otizm konusunda bilinçlendirmek ve farkındalığı sağlamak amacıyla çok sayıda kitap bastırmış ve yayınlanmasına öncülük etmiş, ayrıca bu çalışmaları yurt çapında seminerlerle de desteklemiştir. Hazırladığı otizm eylem planıyla otistik bireylerin topluma daha aktif olarak kazandırılması konusunda çalışma yapan bakanlığımız, Otizm Spektrum Bozuklukları Aile Bilgilendirme Rehberi hazırlayarak da ebeveynlere katkı sağlamaya çalışmıştır. Elbette otistik çocuklarımız gibi rahatsızlığı olan gruplara ve engellilere ne kadar çok hizmet yapılırsa yapılsın kafi gelmemekte, bunu dikkate alan hükümetimiz daha fazlası için çalışmalarını sürdürmektedir."

ABD'yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik protestolar sırasında, atılan sloganlara karşı korumaların aldığı önlem konusundaki görüşü sorulan Ceylan, "Buna benzer olaylar, Türkiye'de olduğu gibi dünyanın her tarafında yaşanabilir. Ben son derece doğal olduğunu görüyorum bu tür olayların. Her devlet başkanına karşı bu tür olaylarla karşılaşıldığı görülmüştür. Onların bir parçası olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

-"Biz bu farklılıkla yaşamayı öğrendik"

Otistik Buğra Yücel'in annesi İpek Yücel ise otizmin çok uzun ve zorlu bir yol olduğunu belirterek, "Bu zorlu yolda bizi toplumun yalnız bırakmamasını, bizim çocuklarımızın farkına varmalarını talep ediyoruz. İnsanlarımızdan bu konuda da çok büyük anlayışlar bekliyoruz. Çünkü çocuklarımız zor çocuklar." ifadesini kullandı.

Özel eğitim merkezlerinin sayılarının da artırılmasını talep eden Yücel, "Otizm bir hastalık değildir. Otizm bir farklılıktır. Biz bu farklılıkla yaşamayı öğrendik. Biz öğrendiysek herkes öğrenebilir. Bu konuda herkesten yardım ve destek istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Ankara Milletvekili Ceylan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement