AK Parti'de "Halk Günü" Uygulaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti'de "Halk Günü" Uygulaması

Eskişehir Milletvekili Koca: "(Ankara İstanbul YHT hattı) Eskişehir bölgesinde yapılan çalışmaların bitmemiş olması seferleri aksatan bir unsur olmaz, şu an alt geçit çalışmaları devam ederken YHT, Eskişehir Gar'ına kadar geliyor"

23.09.2013 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı inşaatına ilişkin, "Eskişehir bölgesinde yapılan çalışmaların bitmemiş olması seferleri aksatan bir unsur olmaz, şu an alt geçit çalışmaları devam ederken YHT, Eskişehir Gar'ına kadar geliyor" dedi.

Koca, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'nda düzenlenen "Halk Günü" öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Eskişehir'de yapılması planlanan 600 yataklı devlet hastanesinin tüm süreçlerinin tamamlandığını belirten Koca, ihale bedelinin 106 milyon 705 bin lira olduğunu, 23 Ekim'de sözleşmelerin imzalanmasının ardından hastanenin temelinin atılacağını söyledi.

Koca, bir gazetecinin "Vatandaşların istasyon köprü yıkım çalışmalarının geç başlamasına tepki gösterdi" sorusu üzerine istasyon köprünün yıllardan beri tartışma konusu olduğunu kaydetti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD arasındaki görüşmelerin bir dönem tıkanmış olmasından dolayı TCDD'nin köprüyü yıkmadan treni geçişini sağlayacak proje hazırladığını ifade eden Koca, "Eskişehir'de belirli odalarımız ve üniversitemiz, bu köprünün ömrünü tamamladığına dair görüşlerini açıkladılar, biz de ısrarla köprünün yıkılması üzerinde durduk. Bunun üzerine tekrar görüşmeler başladı. Büyükşehir Belediyesi ve TCDD'nin görüşmeleri bugüne kadar sürmesinden dolayı ancak yıkım yeni başlayabildi. Köprünün yıkılmasıyla ilgili kararı da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) aldı" diye konuştu.

Koca, "İstanbul YHT çalışmalarının 29 Ekim'e kadar tamamlanacak mı" sorusu üzerine ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın çalışmaları yakından takip ettiğini ve konu hakkında açıklamalar yaptığını aktardı.

Eskişehir'de hızlı trenin bir marka haline geldiğini dile getiren Koca, şöyle konuştu:

"Eskişehir bölgesinde yapılan çalışmaların bitmemiş olması seferleri aksatan bir unsur olmaz, şu an alt geçit çalışmaları devam ederken YHT Eskişehir Gar'ına kadar geliyor. Gar'dan sonraki çalışmalar ise tüm hızıyla devam ediyor. Eskişehir'de bu anlamda sıkıntı yaşamayız ama şu anda çalışmalarda hızlandı. Ankara Sincan'daki çalışmaların tamamlanmasıyla Eskişehir-Ankara 65 dakika, Eskişehir-İstanbul ise 120 dakika olacak."

Koca, Sivrihisar-Bursa arasına yapılacak olan otoban çalışmalarında ise şu anda planların tamamlanma aşamasına geldiğini anlatarak, yolun Beylikova, Alpu ve Eskişehir kuzey çevre yolunu da kapsayacak şekilde olacağını, yolla birlikte Sivrihisar-Bursa arasının 202 kilometreye ineceğini bildirdi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'de 'Halk Günü' Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement