Numan Kurtulmuş: Bedelli Askerlik Şu Anda Gündemde Yok - Son Dakika
Güncel

Numan Kurtulmuş: Bedelli Askerlik Şu Anda Gündemde Yok

Numan Kurtulmuş: Bedelli Askerlik Şu Anda Gündemde Yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, bedenli askerlik konusunda hükümetin şu anda devam eden bir çalışmasının olmadığını söyledi.

27.11.2013 18:29  Güncelleme: 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bedelli askerlik konusunda Milli Savunma Bakanı ile görüştüğünü ve bakanlığın askerlik konusunda herhangi bir çalışmalarının olmadığını söyledi.

Ankara Rixos Otel'de 'Kent Ekonomileri Forumu Marka Şehirler için Kent Ekonomileri Forumu' programına katılan Numan Kurtulmuş, program sonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"BAKANIMIZLA GÖRÜŞTÜM, ŞU AN BİR ÇALIŞMA YOK"

Çıktığı bir televizyon programında askerlikle alakalı kişisel görüşlerini paylaşan Kurtulmuş, tekrar sorulması üzerine askerlikle ilgili bir çalışma yapılabileceğini şöyle anlattı: "Geçen gün ben bir tv programında bunları kişisel görüşüm olarak ifade ettim. Tabi kamuoyunda ciddi bir talep var ve biz siyasetçilerin bu taleplerle ilgilenmek durumundayız. Dün ben de savunma bakanımızla görüştüm şu anda devam eden bir çalışma yok. Türkiye'de askerlik sisteminin yapısıyla ilgili bir organizasyona gidilebilir. 3 adım olabilir. Bir tanesi şu andaki mevcut askerlik sisteminin belki çok sayıda yüz binlerce askere ihtiyaç duyulan ordudan ziyade yine Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı bir uzman Ordu kurulabilir. Gençlerimizin askerlik süresi kısaltılabilir. Bununla ilgili geçmişte hükümetimizin bir kararıyla askerlik süresi kısaltılmıştı. Üçüncüsü ise bir seferlik birikmiş olan şu anda 400 bine yakın askerlik bekleyen arkadaşımız var. Onlarla ilgili belki son defalık bedelli askerlik uygulaması düşünülebilir."

YETKİLİ OLAN MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞIMIZDIR

Söz konusu görüşlerinin bir temenniden ibaret olduğunu vurgulan Numan Kurtulmuş, "Benim dediğim bundan ibarettir yoksa bir çalışma var bu çalışmanın kamuoyuyla paylaşılması değildir zaten bu konuda yetkili olan milli savunma bakanlığımızdır. Dolayısıyla ben kişisel görüşümü ifade ettim." dedi. Bedelli askerlik konusunun henüz görüşülmediğini belirten Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'a gerekli yerlerde kendi görüşünü paylaşacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Numan Kurtulmuş: Bedelli Askerlik Şu Anda Gündemde Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement