AK Parti Denizli Milletvekili Tin Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Denizli Milletvekili Tin Açıklaması

AK Parti Denizli Milletvekili Tin Açıklaması

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Meclis kürsüsünden Kürtçe konuşulması ile ilgili olarak, "Ana dilimiz Türkçeyi polemik konusu yaparak Kürtçe söylemlerle milletin kürsüsünde provokasyon üretmek milli değerimize düşmanlıktır.

01.12.2016 19:05

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Meclis kürsüsünden Kürtçe konuşulması ile ilgili olarak, "Ana dilimiz Türkçeyi polemik konusu yaparak Kürtçe söylemlerle milletin kürsüsünde provokasyon üretmek milli değerimize düşmanlıktır." dedi.

Tin, TBMM Genel Kurulundaki görüşmeler sırasında, HDP ve CHP milletvekillerinin yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Meclis kürsüsünden Kürtçe konuşma yapılmasına ve Adana Aladağ'daki yurt faciasının Madımak'a benzetilmesine tepki gösteren Tin, şu ifadelere yer verdi:

"Ana dilimiz Türkçeyi polemik konusu yaparak Kürtçe söylemlerle milletin kürsüsünde provokasyon üretmek milli değerimize düşmanlıktır. Milletimiz arasında ayrışma icat etmek için her yola başvuran HDP maalesef bu çıkmaz sokağın da duvarına toslamıştır. Siyasi ihtirasına yenik düşen muhalefetin masum yavrularımızı kaybettiğimiz elim hadise üzerinden rant devşirme gayreti akıl tutulmasıdır. Devletimiz, milletimizin değerlerine dil uzatanlardan da yaşanan elim hadisede ihmali olanlardan da hesap soracak güçtedir. Acılarımız üzerinden ayakaltı siyaset yapma cüreti gösterenler hayatlarının baharında bu acı sonu yaşayan evlatlarımıza ihanet içindedir. Türkiye'yi akıntıya sürüklemek isteyen fitne tüccarları bilsinler ki bu aziz millet, milli bekasını asla yere düşürmez."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Denizli Milletvekili Tin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement