AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması

"Milletin evladı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos'ta sandıktan inşallah çıkacak ve cumhurbaşkanı olacaktır" "Köşk'e çıkacak olan millettir, Köşk'e çıkacak olan 7 yaşındaki yavrumuzun bileziğidir, 70 yaşındaki amcamızın duasıdır, bu milletin hüznüdür, bu milletin kendi milli manevi değerleridir"

06.07.2014 23:21

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Milletin evladı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos'ta sandıktan inşallah çıkacak ve cumhurbaşkanı olacaktır" dedi.

AK Parti Düzce İl Teşkilatınca Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen iftar programına katılan Gül, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayında Türkiye'nin doğusundan batısına 77 milyon insanın aynı sofra başında ekmeğini paylaştığını söyledi.

Gül, 10 Ağustos'ta çok değerli bir seçim yapılacağını belirterek, "Bugün statükonun adayı vardır, millet seçsin ama yönetmesin diyen elitlerin, seçkinlerin adayı vardır, bir de milletin adayı vardır, bir de milletin adamı vardır. Tıpkı Menderes gibi, tıpkı Özal gibi, tıpkı rahmetli Erbakan gibi, milletin adamı, milletin evladı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos'ta sandıktan inşallah çıkacak ve cumhurbaşkanı olacaktır. Köşk'e çıkacak olan millettir, Köşk'e çıkacak olan 7 yaşındaki yavrumuzun bileziğidir, 70 yaşındaki amcamızın duasıdır, bu milletin hüznüdür, bu milletin kendi milli manevi değerleridir" ifadesini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan için kimilerinin "Muhtar bile olamaz" dediğini hatırlatan Gül, "Muhtar bile olamaz dedikleri gün bu aziz millet dedi ki ben onu cumhurbaşkanı yapacağım. O günden bunun kararını vermiştik" dedi.

Artık devletin değil, milletin dediği bir seçim olacağını belirten Gül, şunları söyledi:

"Halk seçiyorsa, yetkiyi ve meşruiyeti halktan alan bir cumhurbaşkanı, anayasadaki bütün yetkilerini kullanarak devletin kendi kurumları arasındaki uyumu, birlik ve beraberliği en güzel şekilde inşa edecektir. Bu uyumu sağlayacaktır. Şimdi başvurmuşlar YSK'ya 'Başbakan istifa etsin'. Yasada böyle bir şart yok ama bunların Tayyip Erdoğan hazımsızlığı, 10 Ağustos'ta milletin de tokadıyla, gerekli dersiyle artık sonuçlanmış olacak."

Gül, konuşmasının sonunda, Arif Nihat Asya'nın "Dua" adlı şiirini okudu. Konuşmalarının ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Gül'e tablo hediye etti.

İftara, AK Parti Düzce milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Osman Çakır ve Fevai Arslan ile çok sayıda partili katıldı. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement