AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

"28 yılda 7 bin insanımız şehit olmuş, 32 bin insan ölmüş, köyler yakılmış, işkenceler olmuş. Devlete karşı maalesef her türlü suikastlerin içine girilmiş.

25.03.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "28 yılda 7 bin insanımız şehit olmuş, 32 bin insan ölmüş, köyler yakılmış, işkenceler olmuş. Devlete karşı maalesef her türlü suikastle içine girilmiş. Şimdi bunlar geride kalıyor. Türkiye kendi içinde barışını sağlıyor" dedi.

Kurtulmuş, partisinin Bucak Belediye Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti iktidarında çok büyük aşama kaydettiğini söyledi.

Türkiye'de 3 bin dolar civarında milli gelirden, 11 bin dolar seviyesine çıkıldığını anlatan Ku, "Eğer Türkiye'deki bu siyasi ve ekonomik istikrar devam ederse Allah'ın izniyle 2023'e geldiğimiz zaman kişi başına düşen milli gelir 25 bin dolar seviyesine çıkacak. Türkiye bu şekilde devam ettiği zaman, dünyanın 17'nci büyük ekonomisi şu an, 2023'e geldiğimizde 10'uncu büyük ekonomisi olacaktır" diye konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye ekonomisinin güçlendiğini, zenginleştiğini kaydetti. Türkiye'de refahın arttığını, böyle olduğu için birilerinin uykularının kaçtığını vurgulayan Kurtulmuş, "Bu ülkenin ileriye gitmesini istemeyenlerin, bu milletin büyük, güçlü olarak milletler sahnesinde, tarih sahnesinde yeniden rol almasını istemeyenlerin bundan ne kadar rahatsızlık duyduğunu biliyoruz" ifadesini kullandı.

"Türkiye kendi içinde barışını sağlıyor"

"28 yıldır terör belasıyla bu ülkenin geleceğine ipotek konuldu" diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben Bucak'a da, Burdur köylerini de Tefenni, Karamanlı, Ağlasun'a da Burdur merkeze de şehit cenazelerinin geldiğini biliyorum. 1,5 yıldır terör dolayısıyla şehit cenazeleri geliyor mu? Türkiye devlet aklını değiştirdi ve bu ülkede barış sağlayacak adımları attı. 28 yılda 7 bin insanımız şehit olmuş, 32 bin insan ölmüş, köyler yakılmış, işkenceler olmuş. Devlete karşı maalesef her türlü suikastlerin içine girilmiş. Şimdi bunlar geride kalıyor. Türkiye kendi içinde barışını sağlıyor. 28 yılda 1,2 trilyon dolar teröre kaybetmişiz. Maalesef Türkiye böyle büyük bir kayıpla karşı karşıya kalmış. 1,2 trilyonu terörü önlemek için harcamasaydık, Bucak'ın, Burdur'un gelişmesi için harcasaydık, hızlı tren 10 sene önce Burdur'a gelir buradan geçer, bugün yaptığımız üniversiteleri 20 sene evvel yapardık, havaaalanlarını 20 sene evvel yapardık."

Kurtulmuş, hain, karıştırmak isteyen birçok elin Türkiye'nin ayaklarına 28 yıl boyunca prangalar vurduğunu söyledi.

Türkiye'nin bütün gücünü, insanlarını, mali kaynaklarını teröre kaybettiğini anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Şimdi Allah'ın izniyle kaybetmeyeceğiz. Eyvah, sen misin Türkiye'nin ayaklarındaki prangalarını çözen. Onun için telaşlanıyorlar, onun için uykuları kaçıyor. Artık memlekette anneler evlatlarını kaybetmeyecekleri için ağlamıyor, tam tersi halaylar çekip, oynayıp türküler söylüyorlarsa hani filmlerde dizilerde var ya... O karanlık odalardaki adamlar da odalarının içinde zangır zangır titriyor. 'Eyvah, bu Türkler ayaklarındaki prangalarını çözdüler, bunlarla bir daha baş edemeyiz, bunların önüne geçemeyiz, elimizi çabuk tutalım. Bir an evvel bunların önünü keselim' istiyorlar."

Kurtulmuş, Türkiye'nin 64 yıllık çok partili siyasi hayatında 5 darbe, bir sürü de darbe teşebbüsü ve muhtıra olduğunu, milletin önünün kesilmeye çalışıldığını belirtti.

"Milletin dediğinden başka hiçbir sözün geçerliliği olmayacak"

Milletin 64 yıllık mücadelesinin, AK Parti iktidarının 11 yıllık kararlı mücadelesinin sonucunda askeri vesayetin geride kaldığına işaret eden Kurtulmuş, "Artık Türkiye siyasetinde askeri vesayetten bahsedilemez. Onun yerine başkaları vesayet kullanmaya kalkıyor. Bu memleket nasıl askeri vesayete müsaade etmediyse yargı vesayetine de müsaade etmeyecektir. Polis vesayetine de bir takım seçkinlerin, elitlerin, iş adamı sınıflarının, onların vesayetine de müsaade etmeyecektir Allah'ın izniyle. Türkiye'de milletin dediğinden başka hiçbir sözün geçerliliği olmayacak."

Cumhurbaşkanını milletin seçmesi gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanını millet seçerse ne olur? Bu milletin çarşısıyla pazarıyla bu milletin tarihiyle kültürüyle geçmişiyle milletin istikametiyle şarkısıyla türküsüyle gelenekleriyle inançlarıyla camisiyle mescidiyle ilgisi olmayan hiç kimse bu ülkede cumhurbaşkanı olamaz, bu kadar açıktır" dedi.

Kurtulmuş, daha sonra partilerine katılanlara AK Parti rozeti taktı. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement