AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Gazze’de inanın bir lokma ekmeği olmayan insanlar bugün iftar sofralarında oruçlarını açtı.

20.07.2014 23:49

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, " Gazze'de inanın bir lokma ekmeği olmayan insanlar bugün iftar sofralarında oruçlarını açtı. Kim sessiz kalırsa Gazze'dekilerin çığlıkları altında boğulup kalır. Bugün benim eski sözlerimden medet umuyor olmaları, gerçekten muhalefetin içinde bulunduğu aciz durumun çok açık bir ilanıdır" dedi.

Tekirdağ'da partisinin düzenlediği iftar programına katılan Kurtulmuş, bölgenin şartları ve dünya sisteminin kriz çözme yeteneğinden uzak olmasından istifade etmek isteyen İsrail'in Filistin davasına nihai bir darbe vurmak istediğini söyledi. İsrail'in Filistin'i vurmasının barbarlık, vahşet, alçaklık, hainlik ve bir insanlık suç olduğuna değinen Kurtulmuş, "Bu insanların ne suçu var? Yüreğinde azıcık insanlık bulunan hiç kimse buna sessiz kalamaz. Kim sessiz kalıyorsa bu İsrail saldırılarının paydaşı oluyorlar. Avazımızın çıktığı kadar bağırıyoruz. Başbakanımız hem de Cumhurbaşkanlığı sürecindeki kampanyasında bunu da vesile kılarak her gittiği yerde, her platformda bunu dile getirmektedir. Türkiye bu İsrail saldırganlığına karşı diplomatik bir blok oluşturma gayreti içerisindedir. Şuanda cenaze törenleri dahi yapılamayan şehitlerden ve masum sivillerden bahsediyoruz. Biz iftarımızı huzur ve esenlik içerisinde açtık. İnanın bir lokma ekmeği olmayan insanlar bugün iftar sofralarında oruçlarını açtı. Dünya bu sessizliğe daha fazla sessiz kalamaz. Kim sessiz kalırsa Gazze'dekilerin çığlıkları altında boğulup kalır" diye konuştu.

"İSRAİL'E KARŞI NE SÖYLEDİYSEM BUGÜN DE SÖYLÜYORUM"

Kurtulmuş, geçmişte İsrail hakkında söylediklerini bugün de söylediğinin altını çizerek, "Ben hayatımın her döneminde İsrail saldırganlığına karşı ne söylemişsem bugün de her yerde bunu söylüyorum. Her zaman bu duruşumu sergiliyorum. Bizim için Filistin davası sadece bir siyasi söz olmaktan öte, bizim inancımızın dünyaya bakışımızın önemli bir parçasıdır. Filistin, Kudüs davası bizim zihnimizin, gönlümüzün bir yarısıdır. Dolayısıyla dün Filistin davası buna karşı İsrail saldırganlığı hakkında ne düşünüyorsak bugün aynısını, belki daha fazlasını düşünüyoruz. Bu anlamda siyasi görüşlerim arasında en ufak bir şey olmadı" dedi.

"BENİM SÖZLERİMDEN MEDET UMMALARI ZAVALLILIKLARININ GÖSTERGESİ"

"Ancak üzüldüğüm tarafı şu, dün İsrail saldırganlıkları karşısında susanlar benim söylediğim sözlerden medet umarak bugün böyle sözleri gündeme getirmeleri zavallılıklarını açık bir göstergesidir" diyen Kurtulmuş, "Hadi bakalım hodri meydan. Şuandaki saldırganlığa karşı, şuan ortaya konulan vahşete karşı bir eylem yapsınlar, bir söz söylesinler bizim o dönemde söylediklerimizden daha yukarda bir şey söylesinler. Onları söyleyemeyenlerin bugün benim eski sözlerimden medet umuyor olmaları gerçekten muhalefetin içinde bulunduğu aciz durumun da çok açık bir ilanıdır. Millete havale ediyoruz. Onların da yürekleri, akılları, dilleri var, onlar da söyleselerdi. Hadi geçmişte söylememişler şimdi söylesinler. Geçmişte söylediğim söz üzerinden kalkıp bugünkü suskunluklarını örtbas etmeye kalmasınlar" şeklinde konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement