AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay Açıklaması

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmesi anayasal ve kendi görev alanı içerisinde bir husustur.

16.01.2015 16:41

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, bakanlar kurulunun cumhurbaşkanı başkanlığında toplanmasına ilişkin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmesi anayasal ve kendi görev alanı içerisinde bir husustur. Burada yasa dışı veya kural dışı bir şey yok. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hareketin lideridir" dedi.

Atalay, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanlarının zaman zaman bakanlar kuruluna başkanlık edeceğinin anayasada yazılı olduğunu söyledi.

"Bu anayasamızda bir ilkedir" diyen Atalay, daha önce de bazı dönemlerde Turgut Özal'ın da aralarında bulunduğu  cumhurbaşkanlarının bakanlar kuruluna başkanlık ettiğini hatırlattı.

Bu hususta başka örneklerin de olduğunu vurgulayan Atalay, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmesi anayasal ve kendi görev alanı içerisinde bir husustur. Burada yasa dışı veya kural dışı bir şey yok. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hareketin lideridir. Şu andaki Bakanlar Kurulu'nun yüzde 95'i kendi Bakanlar Kurulu'dur. Aynen devam ediyor. Başbakanımız en yakın çalışma arkadaşlarındandır. Dolayısıyla kabineyi toplaması ve başkanlık etmesi çok tabii bir şeydir. Burada hiç sıra dışı, anormal bir şey söz konusu değildir. Türkiye'de alışılmış hükümetle cumhurbaşkanları arasında daima itilaflar olur. Biz bunu 58. ve 59. Hükümetlerde yaşadık. O zamanki cumhurbaşkanıyla hükümet arasında ilişkiler çok rahat değildi. Gönderdiğimiz kararnameler çıkmıyordu. Bir TRT'nin Genel Müdürünü 2 yıl atayamamıştık. Şimdi Türkiye böyle mi istiyor? Yoksa, hükümet ile cumhurbaşkanının uyumlu, Abdullah Gül ile Erdoğan arasında olduğu gibi uyumlu, her şeyi istişare ve huzur içerisinde ülkenin meselelerini yürütmeyi mi istiyor? Bunların hangisi avantajlı? Dolayısıyla şu anda Cumhurbaşkanımız bu hareketin zaten kurucusu, bir parçası ve hükümetle birlikte toplanacak. Bunları gayet normal kabul etmek lazım. Bunun abartılı şekilde haber konusu olmasını bile doğrusu yadırgıyorum."

Seçim çalışmaları

Atalay, parti genel merkezinde ciddi bir seçim kampanyası yürüttüklerini belirterek, hükümetteyken de seçim çalışmalarının kendi koordinasyonunda yürütüldüğüne dikkati çekti.

Seçim nedeniyle kendi başkanlığında bir heyet oluşturulduğunu ve "Seçim Beyannamesi" için yaklaşık 50 arkadaşının çalıştığını anlatan Atalay, şöyle devam etti:

"Seçim Beyannamesi, söylem, bilbordlar, ilanlar yani seçimin muhtevasına dönük çalışmalarımız devam ediyor. AK Parti'nin kampanyaları çok farklı olur. Uluslararası rekabet içindedir. Uluslararası üne sahiptir. Yine öyle büyük muhteşem bir seçim kampanyası hazırlıyoruz. Hepimiz heyecanla, yeni müziklerimizle, sloganlarımızla seçim meydanlarına çıkacağız. Bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gece gündüz onlarla meşgulüz. Hepimizde büyük bir motivasyon var."

Parti olarak çok tecrübelerinin olduğunu ve Türkiye'deki en birikimli siyaset ve devlet adamları ile bürokratların kendi dönemlerinde yetiştiğini ifade eden Atalay, bu birikimleriyle yeni ve daha güçlü bir kampanya hazırladıklarını dile getirdi.

Beşir Atalay, sözlerini "AK Parti olarak Türkiye'ye yapacağımız daha çok şey var. 2023 hedeflerimiz var. 12 yılda yaptıklarımız bir sessiz ve büyük devrim ama daha yapacaklarımız da çok. Cumhuriyetin 100. yılı için projelerimizi hazırlıyoruz. İnşallah bu seçimde 100. yıla hazırlık projelerimiz daha önemli, simgesel projeler olacak" diye tamamladı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement