AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (4) ''Ahlakı olmayan hiçbir hareket başarıya ulaşamaz. Her yolu meşru gören, her yolu mübah gören bir hareket asla başarıya ulaşamaz. Bir taraftan Kur'an diyeceksin, bir taraftan hadis diyeceksin, Allah, peygamber diyeceksin ama adın kasetlerle, adın kamplolarla, adın ulusal ve uluslararası kirli işlerle anılacak.

25.12.2013 16:29

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ""Ahlakı olmayan hiçbir hareket başarıya ulaşamaz. Her yolu meşru gören, her yolu mübah gören bir hareket asla başarıya ulaşamaz. Bir taraftan Kur'an diyeceksin, bir taraftan hadis diyeceksin, Allah, peygamber diyeceksin ama adın kasetlerle, adın kamplolarla, adın ulusal ve uluslararası kirli işlerle anılacak. Hiç kimsenin bu aziz dine bu haksızlığı yapma hakkı yoktur" dedi.

Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, halka açık şirketlerin değerinin 9 gün içinde yaklaşık 20 milyar dolar değer kaybettiğini, faizlerde artış, Türk lirasının değerinde ise bir miktar düşüş olduğunu aktardı. Erdoğan, " Türkiye'ye kaybettirdiler ama birileri tabii bu arada bu işten çok karlı çıktı" dedi.

Hadisenin bir başka acı tarafını daha bulunduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye içinde bir takım odaklar, bir takım örgütler, bir takım merkezler, bu kirli komploda maşa olarak kullanıldılar. Şu yaşadığımız 9 gün, Türkiye açısından tam anlamıyla bir turnusol kağıdı olmuştur. Bakın biz bu medyayı, bu sermaye çevrelerini, bu örgütleri 10 yıllardır çok iyi biliyoruz. Çok yakından tanıyoruz. Ama şu süreçte bunların ne oldukları, nereye hizmet ettikleri, kimin çıkarını düşündükleri, kimin değirmenine su taşıdıkları açık ve net şekilde ortaya çıkmıştır.

Burada açık açık söylüyorum, şu son olay göstermiştir ki Türkiye'de kendi ülkesinin değil başkalarının çıkarlarını düşünen, kendi milletinin değil başka çevrelerin rantını düşünen vatana ihanet içinde ajanlık yapan, casusluk yapan medya kuruluşları var, sermaye çevreleri var, örgütler ve çeteler var. Bu kadar açık konuşuyorum. Devlet içinde maalesef böyle maşalar, böyle taşeronlar var.

Hükümet olarak biz, yetkimiz dahilinde, tamamen yine hukuk içinde kalarak bunun üzerine gideceğiz ve gidiyoruz. Demek ki şu ana kadar çetelerle verdiğimiz mücadele yetmemiş. Demek ki bu zincirin daha çok farklı halkaları var ve çetelerle bu mücadeleyi vermiş bir hükümet olarak devlet içinde yeni çetelerin, devlet içinde devletin, devlet içinde paralel yapıların oluşmasına kesinlikle göz yummayacağız."

-'Bir davanın en başta ahlak sahibi olması gerek"

Bir hareketin, bir davanın en başta ahlak sahibi olması gerektiğini belirten Erdoğan, "Ahlakı olmayan hiçbir hareket başarıya ulaşamaz. Her yolu meşru gören, her yolu mubah gören bir hareket asla başarıya ulaşamaz. Bir taraftan Kur'an diyeceksin, bir taraftan hadis diyeceksin, Allah, peygamber diyeceksin ama adın kasetlerle, adın komplolarla, adın ulusal ve uluslararası kirli işlerle anılacak. Hiç kimsenin bu aziz dine, bu haksızlığı yapma hakkı yoktur" dedi.

"Müslüman o kimsedir ki elinden ve dilinden tüm insanlar, tüm Müslümanlar sabittir. Bunu bir defa bir kenara koyamayız" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

" Ordu'da da söyledim. Bu din azizdir. Bu mushaf, indiği andan itibaren korunmuştur. Kendi mensuplarının yaptıklarından bu din yara almaz, Kur'an yara almaz ama yanlış içinde olanlar yara alır. Onların maskeleri düşer. Kim olursa olsun. İster şahsım olsun, ister başkaları olsun, düşer. Kime ve neye hizmet ettikleri açıkça ortaya çıkar. Birliğimizin, kardeşliğimizin, milletimizin bekasını ilgilendiren bir durum ortaya çıkıyorsa biz de anayasa ve yasalar çerçevesinde gereken adımı hiç tereddüt etmeden atarız. Dini bir kisve altındaki örgütlerin birtakım ülke ve çevrelerin maşası olarak benim ülkemde operasyon yapmalarına, ameliyat yapmalarına kesinlikle müsaade etmeyiz.

Türkiye'ye, milletimize, milli iradeye yönelik bir tezgah kurdular ama biz dik durarak bu tezgahı anında deşifre ettik. Deşifre etmeye de devam edeceğiz. Bu kirli tezgahın içinde AK Parti iktidarıyla birlikte çıkarları zedelenen malum çevreler var. Türkiye'nin kazanıyor olmasından rahatsız olan, Türkiye büyüdükçe, Türkiye kazandıkça kaybeden çevreler var. Medyaya yapılan yayınlara bakın bu çevreleri göreceksiniz. Siyasete bakın bu çevreleri göreceksiniz. Maalesef devlet kurumlarında da işte bu anlayışın taşeronlarını, maşalarını göreceksiniz."

-"Çünkü CHP'ye bu vazifeyi verdiler"

CHP'nin kendince AK Parti'ye yolsuzluk ithamlarında bulunduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çünkü CHP'ye bu vazifeyi verdiler. Ona düşen rol bu. CHP hükumetlerde hiçbir zaman seçimle görev almış bir parti değildir. CHP, hep atanarak gelen bir partidir. CHP'nin geçmişi budur. ya darbelerle iş başına gelmiştir ya da işte böyle kirli komplolarla iş başına getirilmiştir. İş başına geldiği zaman da arkasına enkaz bırakarak, onlarca yolsuzluk dosyası bırakarak iktidardan ayrılmıştır. İşte şu anda partisinin içinde yolsuzluktan hüküm giymiş, suçu sabit milletvekilleri var. Bu yetmedi, İstanbul'a yolsuzlukla suçladıkları, kendi kongrelerinde yolsuzluk nedeniyle ihraç ettikleri şahsı, büyükşehir belediye başkan adayı olarak koydular. Hatta bu genel müdür, yolsuzluk klasörünü bizzat kendisi raflardan indiriyor, o teşhir ediyor. Bu ne perhiz, ne lahana turşusu.

CHP'nin genel müdürü bu şahsın yolsuzluk dosyası önünde biliyorsunuz çok pozlar verdi. Dün yolsuzluk iddiasıyla attıklarına bugün kucak açıyor, kurtuluş reçetesi olarak bakıyorlar. Bu ilkesizliği, bu çarkı örtmek için de AK Parti'ye saldırıyor, iftira atıyorlar. CHP yolsuzluk yapan görmek istiyorsa gitsin kendi geçmişine baksın, gitsin aynaya baksın. 10 yıllardır eleştirdikleri, hatta hakaret ettikleri, hatta kuyusunu kazdıkları o örgütle şimdi ittifak yapıyorlar. Bunların birlikte yapabileceği tek bir şey var. Bunlar birlikte ancak beddua seansları düzenlerler."

-"Bu oyun milletimiz tarafından 30 sandıkta bozulacak"

Kendilerine milletin duasının yeteceğini, milletin duasıyla buralara geldiklerini, öyle yürüdüklerini belirten Erdoğan, bundan sonra da Allah'ın izniyle milletin duasıyla yürümeye devam edeceklerini bildirdi.

Yolsuzluk kılıfıyla Türkiye'ye, millete, Türkiye'nin geleceğine kasteden bir saldırıyla karşı karşıya bulunduklarını ifade eden Erdoğan, "Şunu herkes görüyor, bu bir yolsuzluk soruşturması değildir. Bu siyasete ve millete karşı açık bir komplodur, açık bir tezgahtır. Allah'ın izniyle bu tezgah, bu oyun milletimiz tarafından 30 Mart'ta sandıkta bozulacaktır" dedi.

Yeni Türkiye yürüyüşlerini hiç kimsenin durduramayacağını belirten Erdoğan, "Yeni Türkiye'de yeni vesayetlere yer olmayacak. Yeni Türkiye'de uluslararası operasyonlara, bu operasyonun maşalarına yer olamayacak. Yeni Türkiye'de devlet içinde devlet olmayacak, devlete paralel yapılanmalar asla olmayacak. Yeni Türkiye'de hukuk keyfilik içinde asla yer almayacak. Yeni Türkiye'de maşalar eliyle kardeşliğe, ekonomiye, dış politikaya, milli iradeye suikastler yapılmayacak" diye konuştu.

İki tabloyla karşı karşıya olduklarını belirten Erdoğan, "Ya millet, ya zillet. Ben inanıyorum ki millet kazanacak. Zillet içerisinde kalanlar zillete devam edecek. Temenni ederiz ki Rabbim onları da zilletten kurtarır" dedi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement