AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "ANAP gibi bir partiye genel başkanlık yapmış bir isim, sözleriyle bu marazi zihniyeti bir kez daha bize hatırlattı.

27.04.2016 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "ANAP gibi bir partiye genel başkanlık yapmış bir isim, sözleriyle bu marazi zihniyeti bir kez daha bize hatırlattı. Rahmetli Erbakan Hocam, o dik duran, 28 Şubat'ta rahmetli Hocamızı itham ederek mesnetsiz, tamamen dönemin medyasının kara propagandası olan sözleri yeniden dile getirdi. Bu ve bunun gibi şahsiyetler hiçbir zaman millet için siyaset yapmamıştır. Erbakan Hocamı bir kez daha rahmetle anıyoruz, onun direndiği 28 Şubat şartlarının bir daha bu ülkeye kara bulut gibi çökmesine hiçbir zaman izin vermeyeceğimize buradan haykırıyoruz." dedi.

Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde, partisinin 108. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana her kademede bu davaya hizmet edenleri selamlayarak, daha güzel günlerde birlikte olacaklarını belirtti.

AK Parti'nin 2002 yılından bu yana büyük atılımlar gerçekleştirerek, Türkiye'ye damgasını vuran bir siyaset anlayışı yürüttüğünü, yeni ve daha büyük hedeflere doğru yürüdüğünü ifade eden Başbakan Davutoğlu, AK Parti hareketinin Türkiye için sıradan bir siyasi hareket olmadığını kaydetti.

AK Parti siyasetinin milli iradeden doğduğunu ve milletin hissiyatına sahip olduğunu anlatan Davutoğlu, milletin de 14 yıldır emaneti tekrar tekrar AK Parti'ye teslim ettiğine işaret etti.

Milletin emanetini şerefle taşıdıklarını belirten Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"14 yıldır milletimizden aldığımız bu güçle, bu ülkenin yönetimindeyiz. Bu aziz millete aralıksız hizmet etmenin onurunu taşıyoruz. AK Parti kadroları geçen 14 yılda Türkiye'nin dinamiklerini harekete geçiren katılımcı yönetim anlayışıyla, büyük atılımlara, büyük reformlara, büyük hizmetlere imza atmıştır. Milletimizle el ele vererek, bu ülkenin makus talihini de çehresini de değiştirdik, hamdolsun. Parti olarak kurumsallaştığımız 2001 yılından bu yana siyasete fark getirdik, renk getirdik, onur getirdik, vakar getirdik. Türkiye'nin her anlamda çıtasını yukarı çektik."

Başbakan Davutoğlu, AK Parti iktidara gelmeden önce millete reva görülen hizmet standartlarının, dünya standartlarının çok gerisinde olduğunu, hastane kapılarında beklemenin, kalitesiz yollarda yolculuk yapmanın adeta kader gibi görüldüğünü, milletin savunduğu değerlerin aşağılandığını, hor görüldüğünü anımsattı.

28 Şubat sürecinine de değinen Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yok sayılmak, ötekileştirilmek sıradanlaşmıştı. En önemlisi de devlet ile millet arasında bir uçurum vardı. Vatandaşımız devlete erişemiyordu, devlet vatandaşımızın yüreğine girmekte zorlanıyordu. Devlet hiçbir yerde yoktu ama sert yüzünü göstermek gerektiğinde her yerde karşımıza çıkıyordu. Öyle bir hale gelmişti ki devlet, karakolda dayak ve işkence, devlet dairesinde azarlanma, hastane kapısında ölüme terk edilme ile eş anlamlı görülüyordu. Devlet kapısı ifadesi olumsuz kullanılıyordu. Devlet-millet uyumu diye bir şey kalmamıştı, devlet milletine güvenmiyor, milletini fişlemeye çaba gösteriyordu. Milletin devletine güveni ise neredeyse, yok denecek kadar azalmıştı. Siyaset belli kadroların elinde kulislerle, kumpaslarla, perde gerisinde yapılan vesayetçi güçlerin çabalarıyla teslimiyet gösterilerek yapılan faaliyet haline gelmişti."

Başbakan Davutoğlu, "Siyaseti siyasetçiler yapmıyordu, yönlendirilmiş bir siyasetin nesneleri haline gelmişlerdi. İşte yakın zamanda tanığı olduk bir kez daha. 90'lı yılların isimlerinden birisi, hem de ANAP gibi bir partiye genel başkanlık yapmış bir isim, sözleriyle bu marazi zihniyeti bir kez daha bize hatırlattı. Rahmetli Erbakan Hocam, o dik duran 28 Şubat'ta rahmetli Hocamızı itham ederek, mesnetsiz, tamamen dönemin medyasının kara propagandası olan sözleri yeniden dile getirdi. Bu ve bunun gibi şahsiyetler hiçbir zaman millet için siyaset yapmamıştır. Bu vesileyle, Erbakan Hocamı bir kez daha rahmetle anıyoruz, onun direndiği 28 Şubat şartlarının bir daha bu ülkeye kara bulut gibi çökmesine hiçbir zaman izin vermeyeceğimize buradan haykırıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

O günlerde bazı siyasetçilerin milletin sandığa yansıyan iradesine sadece bekçilik yaptıklarını vurgulayan Davutoğlu, bir yerlerden aldıkları talimatlarla siyaseti dizayn ettiklerini, oturdukları koltuklarda millete hizmet için çalışmadıklarını bildirdi.

Başbakan Davutoğlu, koltukları milletin emaneti olarak görmeyenlerin siyaset arenasında birer birer yok olduklarını belirterek, "Milletimiz AK Parti'yi iktidara taşıyarak, hepsine 'Yeter artık' dedi. Yıllardır özlemini kurduğu, ümitle beklediği kadroları yani sizleri yani bizleri iktidara taşıdı. Türk siyasi tarihinin en büyük tasfiyesini gerçekleştirdi. Horlanmaktan, yok sayılmaktan, kötü hizmetlere mahkum edilmekten bıktı, hayatın her alanında kalitesizliğe iten bu anlayışa karşı, AK Parti'yi iktidara getirdi. AK Parti 2001 yılında kurulan yeni bir parti olarak milletimizin umudu oldu. Sizler Türkiye'nin umudu oldunuz. Sizler sayesinde milletimiz AK Parti kadrolarına güvendi. Sizler sayesinde, Türkiye o derin girdaptan çıktı ve bugünlere geldi." diye konuştu.

Davutoğlu, bugünlere ulaşmayı sağlayan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm dava arkadaşlarına teşekkür etti.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement