AK Parti İl Başkanı Torun Bursa'daki Seçim Başarısını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

AK Parti İl Başkanı Torun Bursa'daki Seçim Başarısını Değerlendirdi

AK Parti İl Başkanı Torun Bursa\'daki Seçim Başarısını Değerlendirdi

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursalı vatandaşlara belediye yönetimlerini 5 yıllığına daha AK Parti’ye ve AK kadrolara bırakırken, gösterdikleri itimat için teşekkür etti.

31.03.2014 18:59

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursalı vatandaşlara belediye yönetimlerini 5 yıllığına daha AK Parti'ye ve AK kadrolara bırakırken, gösterdikleri itimat için teşekkür etti.

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, bir önceki yerel seçime göre partisinin tartışmasız biçimde başarılı olduğunu söyledi. Seçimleri değerlendiren Torun, "Bir önceki seçimde 47.3 olan oy oranımız bugün yüzde 50'ye yakın. Daha önce 7 merkez ilçeden gelen 508 bin oya karşılık şimdi 17 ilçeden büyükşehir için 900 bine yakın oy almışız. Bu rakamlar AK kadroların Bursalı seçmenin gözündeki yerini net biçimde gösteriyor. Milletimiz lafa değil, icraata bakıyor. AK Parti yedi düvele meydan okuyup girdiği her sandıktan başarıyla çıkmasını bildi ve Bursa AK Parti'nin boynunu hiç bükmedi. Önümüzdeki dönem belediyelerin yapacağı Bursa'mızı ve ilçelerimizi 2023 Vizyonu'na taşıyacak hizmetlerle, inşallah AK kadroların da milletimizin karşısında boynu bükülmeyecek" dedi.

AK Parti'nin bu seçim sürecinde hem muhalefet partilerinin hem de onlara destek veren paralel yapının uzantılarıyla mücadele ettiğini ve yerel seçimler tarihinde kendi oy rekorunu kırarak tarihi bir başarı kazandığını ifade eden Torun, "Milletimiz bu şer odaklara karşı nerede duracağını çok iyi biliyordu, bunu gösterdi. AK Parti Türkiye'nin en büyük birleştirici gücüdür. Bu seçimde Allah'ın izni ve milletimizin teveccühü ile Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde dünyanın süper devletleri arasına girme yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye, AK Parti'nin çizdiği rotadan milim şaşmamıştır. Şer odaklarının bundan sonra Türkiye'nin karıştırılması için ortaya koyacağı her oyun aynı biçimde bozulacaktır" diye konuştu.

"BAŞARI TEŞKİLATINDIR"

Partinin ülke genelinde olduğu gibi Bursa'da kazandığı başarıda da teşkilat mensuplarının büyük payı olduğunu dile getiren Torun, şöyle konuştu:

"Sabahtan gece yarılarına kadar sokak sokak, kapı kapı dolaşıp, bu seçimin hem hizmet yarışı hem de bir büyük İstiklal Mücadelesi olduğunu anlatan teşkilat mensuplarımız, görülüyor ki milletimizi ikna etmiş ve güvenini kazanmış durumdadır. Bu büyük başarı teşkilatımızındır. Zorlu seçim süreci boyunca başta Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç olmak üzere, belediye başkanlığına seçilen adaylarımızı yalnız bırakmayan milletvekillerimize, il, ilçe, ana kademe, kadın ve gençlik kolları yöneticilerimize ve tüm diğer parti üyelerimize daha mutlu, kalkınmış ve en önemlisi temiz siyasetle yönetilen bir Türkiye için ortaya koydukları gayret ve fedakarlıkları için çok teşekkür ederim."

"BURSA'NIN YILDIZI HEP PARLAYACAK"

Bursa'da Büyükşehir dahil 16 belediye başkanlığını önceki seçimlere göre oy sayılarını artırarak kazandıklarını hatırlatan Torun, "Muhalefet partilerinin paralel yapıyla kurdukları cepheye karşı mücadele eden AK Parti ve AK adaylar, mazbatalarını alır almaz yaşadığımız merkezlerin kalkınması, daha düzenli duruma getirilmesi ve çocuklarımıza gurur duyacakları birer şehir olarak bırakılması uğraşına girecekler. Tüm belediyelerimiz halkın sesiyle, onların temsilcileri belediye meclis üyelerimizin katkılarıyla ve sivil toplum kuruluşlarının tavsiye ve önerileriyle yönetilecek. Başta büyükşehir olmak üzere Bursa'mızın tüm ilçeleri, insanların daha mutlu ve güven içerisinde yaşadığı merkezler olarak iyileştirilecek ve imar edilecek. Bursa AK kadroların bu döneminde Türkiye'nin parlayan yıldızı olmayı sürdürecek" açıklamasını yaptı.

"KENDİMİZİ SORGULAR YENİ SEÇİME HAZIRLANIRIZ"

Hedeflerinin 1 Büyükşehir ve 17 ilçe olmak üzere 18'de 18 yapmak olduğunu ancak Mudanya ve Nilüfer'de seçimi kazanamadıklarını belirten Torun, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Biz parti kültürümüz gereği bir yerde seçimi kaybettiğimizde suçu karşı tarafta değil kendimizde ararız. Mudanya ve Nilüfer'de de hiçbir bahanenin ardına sığınmadan, milletimize seçimi kaybettiğimiz noktalarda neyi yanlış anlattığımızı, onları neden ikna edemediğimizi ve nerede hata yaptığımızı sorgulayacağız. Bunu yapacağız çünkü bizim için orada milletimizin teveccühüne erişme mücadelesi bitmemiştir. İstişare kültürümüzü çalıştırarak yaptığımız bu sorgulamanın ardından o noktalardaki seçimin hazırlıklarına bugünden başlarız." - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti İl Başkanı Torun Bursa'daki Seçim Başarısını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement