AK Parti Isparta'da Temayül Yoklaması Yaptı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Isparta'da Temayül Yoklaması Yaptı

AK Parti Genel Merkezi, Isparta'da il ve ilçe belediye başkan aday adaylarıyla ilgili teşkilatın tercihini belirlemek amacıyla temayül yoklaması yaptı.

16.11.2013 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Merkezi, Isparta'da il ve ilçe belediye başkan aday adaylarıyla ilgili teşkilatın tercihini belirlemek amacıyla temayül yoklaması yaptı.

Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki temayül yoklaması, Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç gözetiminde gerçekleştirildi.

Salonda, her ilçe için bir sandık kurularak, delegelerden kağıda en az bir, en fazla üç isim yazmaları istendi. İlçe delegeleri partiye üye oldukları ilçe sandıklarında oy kullanırken, ilçe belediye başkan aday adayları da aday olduğu ilçe sandığında oy kullandı.

AK Parti Isparta Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, temayül yoklaması yapmak amacıyla merkez ilçeyle 13 ilçe için sandık kurulduğunu, ilçe yönetimlerinin, gençlik kolları, kadın kolları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, belde belediye başkanları ve ilçe başkanlarının kendi ilçe sandıklarında oy kullanabileceklerini ifade etti.

Merkez ilçede ise il başkanlığı, kadın kolları ile gençlik kolları yönetimi, milletvekilleri ve mahalle temsilcilerinin sadece il için oy kullanacağını anlatan Parlak, şöyle konuştu:

"Oy kullanma işleminin tamamlanmasıyla sandıklar kapalı şekilde genel merkez'e götürülerek, bir komisyon ve il başkanımızın gözetiminde açılacak. Bu sonucu sadece il başkanımız bilecek. Önceden isimler işaretlenirdi, bu yıl her arkadaşımız gönlünden geçirdiği en fazla üç adayının ismini, aday adayları dışında da yazabilecek. Merkez ilçe için 270, il genelinde ise bin 100 delege oy kullanacak." - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Isparta'da Temayül Yoklaması Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement