AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: "Hdp'ye Oy Veren Kürt Kardeşlerim Bu Seçimde Yuvasına Geri... - Son Dakika
Güncel

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: "Hdp'ye Oy Veren Kürt Kardeşlerim Bu Seçimde Yuvasına Geri...

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, HDP’ye oy veren Kürtler’in bu seçimde yuvasına geri döndüğünü söyledi.

23.11.2015 10:35

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, HDP'ye oy veren Kürtler'in bu seçimde yuvasına geri döndüğünü söyledi.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye destek veren Ümraniyeli vatandaşlara teşekkür için program düzenledi. Programda katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "HDP'ye oy veren Kürt kardeşlerim, Allah'ın izniyle bu seçimde yuvasına geri dönmüştür. Cumhuriyet Halk Partili kardeşim CHP'yi cezalandırmıştır" dedi.

Programa, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehter gösterileri ile başlayan programda, sonrasında ise yöresel halk oyunları ekipleri, Türkiye'nin farklı yörelerine ait halk oyunları gösterisi sergiledi. Sonrasında ise protokol konuşmaları gerçekleşti.

"7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEN SONRA TÜRKİYE 5 AYLIK FETRET DÖNEMİ YAŞADI"

Programda konuşma yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Bir zafer sonrası bizleri bir araya getiren Rabbime şükürler olsun. Gerçekten bir teşekkür buluşmasında, bu güzel manzarayı hazırlayan Ümraniye teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. 7 Haziran gecesi Ümraniye'de ve İstanbul'un değişik noktalarında neler yaşandığını çok iyi biliyorum. İstanbul teşkilatları olarak tek başına iktidar olamamanın hüznünü 39 ilçemizde hep birlikte nasıl yaşadığımızı biliyorum. Ama biz o gün ellerimizi kaldırarak Rabbim bu süreç bitmesin demiştik ve şükürler olsun Türkiye adeta 5 aylık bir fetret dönemi yaşadı. 7 Haziran gecesi yaşadıklarımız özellikle bir kitap yapılmış olsa sanıyorum siyasi tarihimizin en büyük külliyatı olur. Çünkü bu teşkilatlar, AK Parti'ye gönül vermiş olan kardeşlerim bu siyasi hareketin 5 ay içerisinde yeniden nasıl ayağa kalktığını, nasıl bir start aldığını onlar biliyor" diye konuştu.

"HDP'YE OY VEREN KÜRT KARDEŞLERİM, BU SEÇİMDE YUVASINA GERİ DÖNMÜŞTÜR"

7 Haziran'da AK Parti'ye çelme takmak isteyenler aslında Türkiye'yi sendeletmek istediler" diyerek sözlerine devam eden Temurci, "Türkiye'yi düşürmek istediler. Ortadoğu'da yeniden haritalar çizilirken, Türkiye'ye birileri sıra sana da gelecek dediler. Ama Rabbimize şükürler olsun, milletimizin feraseti, milletimizin basireti gerçekten çok büyük. Ümraniye'de Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) oy vermiş ama bu seçimde gidip AK Parti'ye oy veren kardeşim var. Cumhuriyet Halk Partili kardeşim CHP'yi cezalandırmıştır. HDP'ye oy veren Kürt kardeşlerim bu seçimde yuvasına, Allah'ın izniyle geri dönmüştür. Her şeye hayır diyen siyaset bu ülkede cezalandırılmıştır" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ BÜTÜN SEÇMENİ KUCAKLAYAN BİR SİYASİ HAREKET HALİNE DÖNMÜŞTÜR"

"AK Parti sadece 2002'den 2015 Kasım'ına kadar AK Parti'ye oy verenlerin partisi olmaktan çıkmıştır" diyerek sözlerine devam eden Temurci, "AK Parti artık bütün ülkede, bütün seçmeni kucaklayan bir siyasi hareket haline dönmüştür. Onun için önümüzdeki süreç çok çok önemli. Bakın 2019 yılına doğru gidiyoruz. Ben her zaman 1 Kasım seçimleriyle ilgili şunu söyledim. Diyorum ki; hani Recep Tayyip Erdoğan'ı hatırlıyoruz. O Davos'ta 'one minute' demişti ya, işte bu millet, bu ülkenin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın diz çökmeyeceğini 1 Kasım'da ikinci bir 'one minute' diyerek başarmıştır. Rabbimize hamd olsun. Liderler ve partiler teşkilatlarıyla daimdir, milletiyle daimdir. Milletle yol yürüdükçe millet sizi yarı yolda bırakmaz. Biz Türkiye'nin 81 ilinde, İstanbul'da oyları artan AK Partiyiz. Ümraniye'de bu siyasi harekete destek olan 35 mahallemizde oy oranlarımızı arttıran bütün Ümraniye teşkilatımızı yürekten tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

"7 HAZİRAN HERKESE VERİLMİŞ BİR DERSTİR"

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise," Rabbim yoktan var edendir. 7 Haziran'da bize ve bütün milletimize bir şeyi gösterdi. Neyi gösterdi; bu milletin makus talihini değiştirme noktasında AK Parti kadrolarının ihlasının imanının, azminin, gayretinin ve ülkeyi nereden nereye nereye getirdiğinin daha bariz şekilde hissedilmesini sağladı. Biz ne kadar anlatsak bunu sağlayamazdık. 7 Haziran'da öyle bir netice çıktı ki, bütün milletimiz başını iki elinin arasına aldı ve dedi ki "biz ne yaptık ?" Bu millet, AK Parti kadrolarıyla dünden bu güne geldi, bugünden de yarına yürüyecek dedi. Bunu gösteren Rabbimize hamd olsun. Anlatsak anlatamazdık, söylesek söyleyemezdik. İşte geçtiğimiz seçimde 7 Haziran öncesinde başkanlık sistemini kendimizi yırtarcasına anlattık. Ama eminim ki anlatamadık. 7 Haziran'dan sonra ortaya çıkan; o hükümetin kurulamadığı, koalisyonun kurulamadığı dönemde herkes başkanlık sistemi nedir, ne anlama gelir anlamış oldu. Dolayısıyla 7 Haziran bütün herkese Rabbim tarafından verilmiş bir derstir" diye konuştu.

Başkan Can, "1 Kasım'a geldiğimizde eminim ki, 7 Haziran'da, 1 Kasım'da yaptığımız seçim çalışmalarından çok daha fazlasını yapmıştık" dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "Ama kalpleri döndüren Allah, o gün, o netice 1 Kasım'da da bu netice hasıl oldu. Kalpleri değiştiren Allah'tır. Hiç kimsenin kestiremediği, o büyük büyük anket firmalarının hiçbir şekilde tahmin edemediği ve inanıyorum ki sandık başına gidene kadar hala karar vermemiş insanımız, sandığın başında eline oy pusulasını ve mührü aldığında, elini yukarıya kaldırıp mührü vurmak için aşağıya indirirken içinden bir ses, Allah'ın ilham ettiği bir ses;" bu ülke bu üç buçuk soysuza kalmaz, bu işi AK Parti çözer "diyerek mührü AK Parti'nin hanesine basmıştır." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: 'Hdp'ye Oy Veren Kürt Kardeşlerim Bu Seçimde Yuvasına Geri... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement