AK Parti'li İçten'den Ezer Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li İçten'den Ezer Açıklaması

AK Parti\'li İçten\'den Ezer Açıklaması

Adalet Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, BDP’nin Silvan ilçesinde düzenlediği mitingin ardından çıkan olaylarda yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Ezer üzerinden birilerinin kirli bilgi üretip ortalığı karıştırmaya çalıştığını söyledi.

27.03.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, BDP'nin Silvan ilçesinde düzenlediği mitingin ardından çıkan olaylarda yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Ezer üzerinden birilerinin kirli bilgi üretip ortalığı karıştırmaya çalıştığını söyledi.

Diyarbakır'ın Hazro İlçe Belediye Başkan adayı Faruk İncel'in seçim çalışmalarına destek vermek üzere ilçeye giden İçten, vatandaşlarla buluşarak sorunlarını dinledi. İçten, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Silvan'da BDP miting yaptı ve dağılma sürecinde karakola taş ve molotof kokteylleri ile saldırı yapıldı. Bunun üzerine de polisler kendilerini ve karakolu savunmak için kalabalığa müdahalede bulundu. Bu arbede anında kalabalık tarafından atılan taşlar 10 yaşındaki bir çocuğun kafasına isabet ediyor. Şimdi birileri bunun üzerinden kirli bilgi üretmeye çalışıyor. Dün doktorlar ile görüştük, çocuğumuzun kafasındaki darp izinin bir taş izi olduğu zannedildiği bilgisi bize verildi. İzin gaz fişeği olmadığı yorumları da yapıldı. Ancak en nihayetinde bir iki gün içerisinde resmi açıklama yapılacaktır. Görülecektir ki çocuğun kafasına isabet eden bir taş üzerine yaralandığı açığa çıkacaktır. 10 yaşındaki bir çocuğun buna maruz kalması üzücü bir durumdur. Bunun üzerinden bilgi kirliliği yapılmasını kınıyorum" dedi.

"BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi ile ilgili de açıklama yapan İçten, tüm vatandaşları mitinge davet etti. İçten, "Sayın Başbakan'ımız Diyarbakır'a gelecek. Başbakan'ın Diyarbakır'ı ne kadar önemsediğini biliyoruz. En son Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses ile gelmişti ve iki gün Diyarbakır'da kaldı, temaslarda bulunup görüşmeler yaptı. Yine coşku dolu karşılama oldu ve çok güzel mesajlar verdi. Mesajların ötesinde de bizde mecliste demokratik adımlarımızı attık ve demokratik adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Bir yıldır akan kan durmuş, hiçbir çocuğumuzun ölüm haberi gelmiyor, birileri bundan rahatsız oluyor, evet rahatsız etmeye devam edeceğiz. Birilerinin zoruna gidiyor, onların zoruna da gitmeye devam etsin, çünkü biz bu ülkeyi seviyoruz. Bu bölgede bulunana Kürtler İstanbul'un da Edirne'nin de sahibidir, orayı da vatan olarak görüyor. Herkes bunu böyle bilsin. Biz var oldukça burada mütedeyyin insanlar var oldukça, bu ülkeyi kimse bölemez, ama kimse de kursa bakmasın bu ülkede farklı millete mensup olanların ne kadar hakkı varsa bir Kürt'ün de o kadar hakkı vardır. Biz onun için diyoruz ki Kürdü ile Türkü ile aynı vatanda yaşayan, aynı millet olgusu ile birlikte yaşamaya çalışan bir milletiz biz. Kendimizi öyle tanımlıyoruz" şeklinde konuştu.

İçten, AK Parti Hazro Belediye Başkan adayı Faruk İncel ile birlikte yaptığı incelemelerin ardından ilçeden ayrıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti'li İçten'den Ezer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement