AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Açıklaması

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Açıklaması

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İsrail ile olan ilişkilerin yeniden düzelmesi ile ilgili olarak “Bizim İsrail ile ilişkilerimizi normalleştirme konusundaki en büyük niyetimiz mazlum Filistin halkının çıkarlarını korumak” dedi.

02.07.2016 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İsrail ile olan ilişkilerin yeniden düzelmesi ile ilgili olarak "Bizim İsrail ile ilişkilerimizi normalleştirme konusundaki en büyük niyetimiz mazlum Filistin halkının çıkarlarını korumak" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.

Ziyarette gündeme dair açıklamalarda bulunan Şahin, Türkiye'nin İsrail ile olan ilişkilerini yeniden düzeltmesi ile ilgili olarak "Devletler arasında da dönem dönem bozulmalar olabilir. Bizim de İsrail ile Mavi Marmara olayının ardından ilişkilerimiz bozulmuştu ancak geçtiğimiz günlerde yeniden normalleşme sürecine girildi. Bizim İsrail ile ilişkilerimizi normalleştirme konusundaki en büyük niyetimiz mazlum Filistin halkının çıkarlarını korumak içindir. Mavi Marmara olayının ardından Cumhurbaşkanımız sağlam bir irade ortaya İsrail'i bazı şeyleri yapmaya zorladı. Hamd olsun geldiğimiz nokta itibari ile de o bölgede meşrutiyetini korumaya çalışan bir İsrail'e bugüne kadar yapmadığı bir şeyi ilk kez yaptırarak onlara özür dilettik ve her ne kadar orada ölen Furkan kardeşimizin bir tırnağı etmese de 20 milyona yakın tazminat ödemeyi kabul ettirdik. Ben Gazze'deki ablukanın da en kısa sürede kaldırılacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Şahin, konuşmasında Rusya ile olan ilişkilerin düzelmesine de değinerek "Rusya kusura bakmasın, hiçbir devlet bir başka devletin sınırlarını ihlal etme hakkına sahip değil. Uçak düşürme mevzusunun ardında bir takım farklı sebepler olabilir ancak biz o dönemde atılması gereken adımları attık ve kriz dönemini atlattık. Şimdi de Rusya ile ilişkilerimizi normalleştirmeye başladık. İki ülke arasındaki bu inişli çıkışlı ilişkiler tarihin birçok döneminde olmuştur. Ben ilerleyen zamanda Rusya'yla kriz öncesi döneme tekrar döneceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmasında muhtarların önemine de dikkat çeken Şahin, "Muhtarlarımız sosyal, kültürel ve siyasi hayatta toplumumuzun önemli bir ihtiyacını karşılıyor. Biz ne zaman bir adım atacak olsak ilk muhatap olduğumuz görevliler muhtarlarımızdır. Ben bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Vahap Ortaç ise, "Halkın adamları her zaman halkla birlikte olur vekilimiz Mustafa Şahin de hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı, her zaman bizim aramızda oldu ve bizim dertlerimizi, sıkıntılarımızı dinledi. Ben bu vesile ile muhtar arkadaşlarım adına kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement