AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ Açıklaması

"Biz üzümle ilgili yapılması gerekleri zaten yapıyoruz ancak üzüm konusunda içerdeki tüketimi arttırmalıyız"

08.10.2014 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Biz üzümle ilgili yapılması gerekleri zaten yapıyoruz ancak üzüm konusunda içerdeki tüketimi arttırmalıyız" dedi.

Turgutlu'da Ak Parti Kadın Kollarının düzenlemiş olduğu toplantıda mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Özdağ, yaptığı konuşmada, Salihli'deki üzüm mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinden bahsettiğini söyledi.

Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun kendisinin kastederek, Selçuk Özdağ üzüme destek 150 kuruş olacak" dediğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben 150 kuruş olacak demedim, 150 kuruşun altında olmaması için çalışıyoruz dedim. Geçen sene biliyorsunuz yaş üzüme 80 kuruş verdik. Bu sene de enflasyona oranla bu rakamın 90 kuruş olması lazım. Biz bakanlarımızla ve başbakanımızla görüştük ve yaş üzüme destek olarak 130 kuruş verdik. Neden böyle bir uygulama yapıyoruz çünkü yaş üzüm daha fazla ihraç edilirse kuru üzüm azalsın arz-talep dengesini doğru sağlayalım ve üzümün fiyatı 3 lira olsun. Geçen sene 5 lira oldu ancak geçen sene soğuk ve don vardı ondan fiyat yükseldi."

Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelip üzüme 150 kuruş verebileceğini kaydeden Özdağ, şöyle konuştu:

"Bekara karı boşamak kolaydır, Sayın Kılıçdaroğlu İnşallah abdestlidir benim adımı ağzına alırken. Ben kendisine hoşgeldiniz sayın genel başkanım dedim. Bizim devlet adamlarına saygımız vardır ama doğruyu konuşmak gerekir. Biz üzümle ilgili yapılması gerekleri zaten yapıyoruz ancak üzüm konusunda içerideki tüketimi arttırmalıyız. 320 bin ton üzüm üretiyoruz, 20 tonunu içerde yiyoruz geri kalanını ihraç ediyoruz. Biz iç tüketimi 40-50 bin tona çıkarmalıyız. Uçaktan indiğimde sayın bakanımız Bülent Arınç ile karşılaştık ve kendisine de dedim sayın başkanım iç tüketimi çoğaltalım. Nasıl çoğaltacağız; sosyal yardımlaşma fonları ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtıyor bunların içerisinde üzümde yer alsın. Hatta Bülent Arınç okullarda çocuklara süt verdiğimiz gibi üzümd e verelim dedi. O zaman üretici de tüccar da para kazanır."

Özdağ muhtarlarla yaptığı toplantıda başlıca sorunlarını dinleyerek not aldı ve sorunların çözüleceğini açıkladı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement