AK Parti Marmaris İlçe Kongresi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Marmaris İlçe Kongresi

AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı'nın 5. Olağan Kongresi'nde, mevcut ilçe başkanı Hasan Engin, tek aday oldu.

15.11.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı'nın 5. Olağan Kongresi'nde, mevcut ilçe başkanı Hasan Engin, tek aday oldu.

Pineta Delüks Otel'de gerçekleştirilen kongreye, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ve AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda partili katıldı.

Kongrede konuşan Boğa, İstanbul'a yapılan üçüncü havalimanını eleştirenlere tepki gösterdi. Söz konusu havalimanının dünyanın en büyüğü olacağına işaret eden Boğa, "Bu memlekette yaşayan bazı insanlar buna sevinemiyor. Bunlardaki nasıl bir kalp, anlayamıyorum" dedi.

Türkiye'nin "dillere destan bir Aksaray'ı olduğunu" belirten Boğa, bin yıllık bir geçmişi olan ve İslam'a bayraktarlık yapmış Türkiye'ye böyle bir sarayın yakıştığını savundu. Boğa, yabancı devlet adamlarının ağırlanacağı sarayın, temsil açısından önemini vurguladı.

Muğla'da yüzde 13 olan oy oranlarının yüzde 30'lara çıktığını anlatan Boğa, AK Parti'nin bu noktaya gelmesinde emeği geçenleri kutladı. Boğa, bunun yeterli olmadığını ve aradaki yüzde 70'lik açığın kapatılması için çalışmaya devam etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Sahillerde AK Partili olmanın zorluğuna dikkati çeken Boğa, Marmaris'teki AK Partili gibi düşünen ve yaşayanları tebrik etti.

İl Başkanı Öztürk ise konuşmasında AK Parti'nin Türkiye'nin son 13 yılına damgasını vurgunu söyledi. Bu dönemim kolay geçmediğini belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Birçok badireler atlatarak bugünlere geldik. Son günlerde kardeşlerin arasını açmak isteyenler oldu ancak başaramadılar. 15 Eylül'de başlayan kongre sürecimiz aynı zamanda 7 Haziran seçimlerinin hazırlığı mahiyetinde. Uzlaşı içerisinde uyum kongreleri yaparak seçimlere daha dinamik ve güçlü kadroyla gireceğiz."

Öztürk, Muğla'da 90 bin üye sayısına ulaştıklarını söyledi.

Genel kurulda tek aday olan mevcut ilçe başkanı Engin de kendisine ve arkadaşlarına gösterilen güveni boşa çıkartmamak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Faaliyet ve hesap raporlarının ibra edilmesinin ardından seçimlere geçildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Marmaris İlçe Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement