AK Parti'nin Adıyaman Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Adıyaman Mitingi

AK Parti\'nin Adıyaman Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (2) "Demokratikleşme Paketi ile din ve vicdan hürriyetini engelleyene ceza getirdik.

04.03.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokratikleşme Paketi ile din ve vicdan hürriyetini engelleyene ceza getirdiklerini, ayrımcılık ve nefret suçuyla mücadeleyi yoğunlaştırdıklarını, eski köy isimlerinin yeniden alınmasını kolaylaştırdıklarını belirterek, "Giyim kuşama da klavyelere de özgürlük getirdik. Bunlar devrim niteliğinde reformlar. Türkiye'de engelleri, anlamsız yasakları kaldıran, ayrımcılığın, nefretin önüne geçen tarihi nitelikte reformlar" dedi.

Erdoğan, partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, barışı, kardeşliği, huzuru Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresinde hakim kılmak istediklerini belirterek, terörün artık son bulduğunu söyledi.

Adıyaman'ın teröre geçit vermediğini, bundan sonra da vermeyeceğine inandığını belirten Erdoğan, "Çünkü siz, bu ülkede Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ile bir ve beraber oldunuz. Yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdiniz. Artık silahlar değil siyaset konuşuyor" diye konuştu.

TBMM çalışmalarına ara vermeden Demokratikleşme Paketi'ni çıkardıklarını, yasanın onaylanmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderildiğini hatırlatan Erdoğan, Türkiye'ye daha da rahatlatacak adımlar attıklarını, tarihi nitelikte reformlar yaptıklarını, kardeşliği daha da güçlendirecek, birliği pekiştirecek düzenlemeler getirildiğini kaydetti.

Yeni düzenlemeyle siyasi partilerin artık farklı dil ve lehçelerde propaganda yapabileceğini, isteyen siyasi partilere "eş başkanlık sistemini" getirdiklerini anlatan Erdoğan, Demokratikleşme Paketi ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Siyasi partilerin beldelerde teşkilat kurma zorunluluğu kaldırıldı. Siyasi partilere devlet yardımı için genel seçimlerde almaları gereken oy oranını yüzde 7'den 3'e çektik. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri yeniden düzenlendi. Hakları genişlettik. Çıkardığımız yasayla özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim imkanını getiriyoruz. Çok önemli düzenlemeler yaptık. Eğitim ve öğretim hakkını engelleyenlerin cezasını artırıyoruz, 2-5 yıl arası hapis cezası getiriyoruz. Senin başörtün, senin sakalın, bıyığın var diye hiç kimse okulundan kovulamayacak, kapıdan döndürülemeyecek. Aynı şekilde vatandaşın kamu hizmetlerinden yararlanmasını engelleyenlerin de cezasını artırdık. Devlet dairesinde, 'sen Türksün, Kürtsün, Alevisin, Sünnisin sen başörtülüsün' diye bir engelleme yapan olursa ona ağır cezalar getiriyoruz. Din ve vicdan hürriyetini engelleyene ceza getirdik. Ayrımcılık ve nefret suçuyla mücadeleyi yoğunlaştırdık. Köy isimlerinin değiştirilmesini, eski köy isimlerinin yeniden alınmasını kolaylaştırıyoruz. Kurban derisinin toplanmasında tekeli kaldırdık. Türk Ceza Kanunu'ndaki şapka giymeyenlere, bazı harfleri kullananlara verilen cezayı da kaldırdık. Giyim kuşama da klavyelere de özgürlük getirdik. Bunlar devrim niteliğinde reformlar. Bunlar Türkiye'de engelleri, anlamsız yasakları kaldıran, ayrımcılığın, nefretin önüne geçen tarihi nitelikte reformlar. Çok daha fazlasını yapacağız. Bu çetelerle, örgütlerle mücadele ederek, tüm engelleri aşarak, kardeşliğimizin, birliğimizin önündeki engelleri, bariyerleri tek tek geride bırakarak inşallah istikbale yürüyeceğiz."

-"AK Parti'nin adayları AK Parti'den seçime girerler"

Başbakan Erdoğan, rekorların şehri Adıyaman'dan 30 Mart'ta yeni rekorlar beklediklerini ifade ederek, Adıyaman'ın tüm ilçelerde sandıkları patlatacağını kaydetti.

AK Parti'den aday olmayanların ilçelerde "Ben seçileceğim, AK Parti'ye geçeceğim" diyerek oy istediklerini aktaran Erdoğan, "Bunlara aldırmayın, AK Parti'nin adayları AK Parti'den seçime girerler. Mührü biz AK Parti'ye basıyoruz. Hiçbir iddiaya, yalana kulak asmıyor, AK Parti'de bütünleşiyor, birleşiyoruz" diye konuştu.

Göreve geldiklerinden bu yana "eser siyaseti" yaptıklarını belirten Erdoğan, Adıyaman'a da çok büyük yatırımlar kazandırdıklarını, bu yatırımlarla işsizlik sorunun da çözüleceğini anlattı. Adıyaman'a enerjide 939, ulaştırma ve haberleşmede 587, eğitimde 388, sağlıkta 291, aile ve sosyal politikalarda 658, toplu konutta 447, kültür ve turizmde 60 trilyon liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Erdoğan, Adıyaman'a üniversite kurduklarını, burada 15 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti. Erdoğan, Adıyaman'a 400 yataklı hastane yaptıklarını, 3 bin 463 konut inşa edildiğini da belirtti.

CHP ve MHP'nin geçmişinin kirli olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bunlar soydular soğana çevirdiler. Biz geldiğimizde Ziraat Bankasını Halk Bankasını batırmışlardı, Vakıfbank batmıştı. Şimdi ise bu bankalarımız güçlü. Çiftçimiz Ziraat Bankasından yüzde 59 faizle kredi alıyordu, şimdi yüzde 5. Biz buyuz. Memur ve işçi 13 katrilyon devletten alacaklıydı, biz ödedik. IMF'ye borcu biz ödedik, bitti" dedi.

Seçim günü sandıklara hakim olunmasını isteyen Başbakan Erdoğan, "26 gününüz var. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız, seçim günü sandıklara hakim olmaya var mıyız? Sandıklara hakim olacağız, bunların hilelerine fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Adıyaman Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement