AK Parti'nin Balıkesir Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Balıkesir Mitingi

AK Parti\'nin Balıkesir Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (4) "28 Şubat'ta darbecilere hoşgörü ödülleri dağıtıyordu bunlar, bu paralel yapı. Bugün de darbecilere telekulak desteği veriyor.

28.02.2014 16:08

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " 28 Şubat'ta darbecilere hoşgörü ödülleri dağıtıyordu bunlar, bu paralel yapı. Bugün de darbecilere telekulak desteği veriyor. 28 Şubat'ta CHP ile beşli çeteyle bu malum medyayla ortak hareket ediyordu. Bugün ananas, rafineri, tespih üzerinden yine aynı sermaye, medya ile iş tutuyorlar. Bu millet ihaneti unutmaz, bu millet sırtına saplanan hançeri unutmaz, bu millet bunların hesabını sorar" dedi.

Erdoğan, partisinin Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, "Şahsım için 'muhtar bile olamaz' diyorlardı. Şu anda sizin hizmetkarınız, sizin başbakanınız olarak buradayım" dedi.

"Başörtülü okumaz, okuyamaz diyorlardı. 'İmam hatipli, meslek liseli, üniversiteye giremez, hakim, savcı, kaymakam, vali, doktor, avukat, mühendis olamaz' diyorlardı. 'Yoksulun çocuğu yoksul kalsın, yoksulların çocukları okuyamasın' diyorlardı. 'Sen başörtülüsün, senden olsa olsa ancak kapıcı olur' diyorlardı. 'Hizmetkar olur' diyorlardı. Ne oldu? Şimdi avukat da oldu, mühendis de oldu, mimar da oldu. Aklınıza ne gelirse. Her meslekte aldı başına gidiyor" diyen Erdoğan, "Niye bu zulüm? Yazık değil mi bu milletin evlatlarına? Ne oldu? Benim başörtülü kızım da başı açık kızım da el ele, omuz omuza artık bu sınıflarda beraber okuyorlar. Bu ayrılık niye?" şeklinde konuştu.

Erdoğan, kendilerini ayırmaya yöneldiklerini, gayretler gösterildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şu anda Pensilvanya'da kendi ülkesine, kendi milletine tuzaklar kuran zat da o günlerde yine ülkesini sırtından hançerliyordu. Ne diyordu biliyor musunuz? Bugün hatta çok satan bir gazetede o günün kendi gazetelerinin manşetleri var. Ne diyordu biliyor musunuz? 'Beceremediniz, artık bırakın' diyordu. Başörtüsüne saldırılar olduğu günlerde az önce ifade ettiğim gibi furuattandır diyordu. Yani 'takmayabilirsiniz' diyordu. Sen ne karışıyorsun? İnancından dolayı benim kızım takıyorsa başörtüsünü sen ne karışıyorsun? Çünkü onda evlat yok. Öyle bir derdi de yok. Ama bizim derdimiz var. Bizim yavrularımızın hiçbirisi baskı altında bunu yapmadı. Annesinde gördü, ablasında gördü bu şekilde yaptı. Okudu, öğrendi bu şekilde yaptı."

-"Bu millet ihaneti unutmaz"

Erdoğan, eğitim öğretimin, anne karnında başladığını, ailede devam ettiğini ve okulda geliştiğini vurguladı.

En önemli eğitimin anne karnında gerçekleştiğine işaret eden Erdoğan, "İlk eğitim öğretim orada. Kimse bir çocuğa emme eğitimi verir mi? O orada aldığı eğitim işte. Hemen orada devam eder. Bu kutsal süreç böyle devam eder. 28 Şubat'ta darbecilere hoşgörü ödülleri dağıtıyordu bunlar, bu paralel yapı. Bugün de darbecilere telekulak desteği veriyor. 28 Şubat'ta CHP ile beşli çeteyle bu malum medyayla ortak hareket ediyordu. Bugün ananas, rafineri, tespih üzerinden yine aynı sermaye, medya ile iş tutuyorlar. Bu millet ihaneti unutmaz, bu millet sırtına saplanan hançeri unutmaz, bu millet bunların hesabını sorar" diye konuştu.

-"Çetelerle, mafyayla ve cuntayla mücadele ettik"

AK Parti'nin bunlara hesap sorduğunu ve sormaya da devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, bu bin yıl sürecek zulüm projelerinin tamamını vatandaşlarla birlikte ortadan kaldırdıklarını anlattı.

Erdoğan, ülkeye, millete, yoksula, inançlı kesime yapılan ağır saldırıları tek tek ortadan kaldırdıklarını dile getirerek, demokrasinin üzerindeki tehditleri, milli iradenin önündeki engelleri, milli irade üzerindeki vesayetleri ortadan kaldırdıklarını, çetelerle, mafyayla ve cuntayla mücadele ettiklerini söyledi.

-"Başörtüsü takıldı mı Türksat 4'e"

Türkiye'nin istikbalini karartan unsurları tek tek ortadan kaldırdıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Üniversitelerde başörtüsü yasağını ortadan kaldırdık. 4 artı 4 artı 4 sistemini getirdik. İmamhatiplerine, meslek liselerine yapılan zulmü ortadan kaldırdık. Şimdi artık katsayı diye birşey kaldı mı? Bu adalettir işte. Herkes şimdi eşit şartlarda üniversite imtihanlarına giriyor. Öyle mi? İstediği üniversiteye girme şansı var mı? Bir normalleşme sürecine girdik mi? Mesela bu? Neydi bu zulüm. Dursunbeyli Sarı Hoca tren vagonlarında gizli gizli Kuran öğretiyordu biliyor musunuz? İşte şu anda biz okullarda serbest olarak, seçmeli olarak Kuran-ı Kerim dersini koyduk mu? Peygamberimizin hayatını koyduk mu? Din kültürü ve ahlak dersi var mı? Ne oldu? Türkiye bölündü mü?

Geçenlerde biliyorsunuz biz uzaya uydu gönderdik. Türksat-4. Ne oldu? Başörtüsü takıldı mı Türksat-4'e. Takılmamış ve gitti. Siz kalktınız böyle bir Türksat-4A'yı yaptınız da buna engel mi oldu başörtüsü? Neydi bu, bu zulüm neydi? Neyi yaptınız da engel oldu? Helikopter yaptınız da mı engel oldu, uçak yaptınız da mı engel oldu. Biz bu toplumun yüzde 52'sini oluşturan hanım kardeşlerimizin, başı örtülü başı açık hepsinin bilgiyle, hikmetle donanmasını istiyoruz. Bizim derdimiz budur."

-"3,5 senede bırakıp kaçtılar"

Toplumda okuma yazma oranını artırdıklarını belirten Erdoğan, okul öncesi eğitim öğretimde çok önemli aşamalar kaydettiklerini bildirdi.

Erdoğan, cumhuriyet tarihinde yapılan okulların yarıdan fazlasını 10 yılda yaptıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Çok entresandır. Bunlar ilimden fenden şundan bundan falan bahsediyor bu CHP'si MHP'si. MHP'yi konuşmama gerek yok. Zaten iktidara geldiler, muktedir olamadılar. Merhum Ecevit ile birlikte 3,5 sene kalabildiler. 5 yıl orada kalması gerekiyordu, 3,5 senede bırakıp kaçtılar. Niye bırakıp kaçtın? Hadi 5 sene devam ettirseydin. Neden? Mesele öyle kolay iş değil. Niye? Bunlar aciz. Bunların yapabileceği iş değil bu. İşte aynı şekilde bakıyorsun CHP'nin başındaki Genel Müdür bir kaset genel müdürüdür. Yani kendisinden önceki genel başkanına bu parelel yapı bir kaset ile şantajını yaptı. Yapmış ya da yapmamış onu bilemem. Anayasa ile ilgili Meclis'te görüşmeler yapıyorduk, arkadaşlar bana bu olayı söylediler. Ulaştırma bakanıma talimat verdim, yarım saatte müdahale ederek o görüntüleri sosyal medyadan ben kaldırttım. Ama şu anda bakıyosun halef salef olduğun zat, o bile diyor ki kimse bu açıklasın diyor. Bunu bana sorma, git paralel yapının başına sor. Onlar bunu sana yaptılar. Hala onlara güven duyuyorsun. Eğer bu iş bizler tarafından yapılmış olsaydı niye kaldıracağız, yarım saat varsın devam etsin..."

-"Millet onları öfkeyle anıyor"

Toplumumuzda bu tür ahlak dışı, edepsizce bir uygulamaya tahammüllerinin olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Şu anda paralel yapı bunları yapıyor ve CHP bundan geçinmeye çalışıyor. MHP bundan geçinmeye çalışıyor. BDP bundan geçinmeye çalışıyor. Tek parti döneminde zulmedenler işte geçip gittiler. Millet onları nefretle anıyor. 27 Mayıs'ı yapanlar işte göçüp gittiler. Millet onları öfkeyle anıyor. 12 Eylül'ü yapanlar milletin gönlünde mahkum oldular. 28 Şubat'ı yapanlar, 28 Şubat'ta sessiz kalanlar, destek verenler, zaten 3 Kasım'da milletten cevapları aldılar, 3 Kasım 2002.." değerlendirmesinde bulundu.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Balıkesir Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement