AK Parti Ordu Milletvekili: Toplumumuzun Birinci Sorunu Eğitimdir - Son Dakika
Yerel

AK Parti Ordu Milletvekili: Toplumumuzun Birinci Sorunu Eğitimdir

AK Parti Ordu Milletvekili: Toplumumuzun Birinci Sorunu Eğitimdir

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili İhsan Şener, incelemelerde bulunduğu ilkokul inşaatında, "Toplumumuzun birinci sorunu eğitimdir." dedi.

05.09.2014 14:16  Güncelleme: 15:20

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili İhsan Şener, "Toplumumuzun birinci sorunu eğitimdir, Türkiye genelinde olduğu gibi Fatsa'da da eğitime ciddi yatırımlar yapıldı" dedi.

Şener, Fatsa ilçesinde yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu'ndan bilgi alan Şener, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim yatırımlarını çok önemsediklerini söyledi.

Yapılan yatırımlarla derslik sorununun ortadan kalkacağını ifade eden Şener, şöyle konuştu:

"Toplumumuzun birinci sorunu eğitimdir, Türkiye genelinde olduğu gibi Fatsa'da da eğitime ciddi yatırımlar yapıldı. Baktığımız zaman bunların da yetersiz olduğunu görüyoruz. Fatsa Dolunay İlköğretim okulu 900 öğrencisiyle geçen yıl eğitime başladı ama o da yetmiyor. İmam Hatip Lisesi ek binası ve kız yurdunun yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Geçen yıl da İmam Hatip Lisemize güzel bir spor salonu kazandırdık. İmam hatip okulları artık tercih edilen okullar haline geldi. Çok kısa zamanda İmam Hatip Ortaokulu ile imam hatibin lise kısmını ayırarak müstakil bir okul haline getireceğiz. Burada yapılanların her zaman olduğu yine takipçisi olacağız. Konu eğitim olunca bizler seferber oluyoruz. İlimizde, ilçemizde çok kalifiye eğitimcilerimiz var ve öğretmen sıkıntımız yok."

Ordu genelinde derslik sorununun oluşmaması için ciddi yatırımlar yapıldığını vurgulayan Şener, "Bir yandan eskiyen ve ömrü tamamlanan binalar yıkılıp yenileri yapılırken, diğer yandan ise yeni okullar yükseliyor. Yeni yapılan derslikler ile sınıflar 21 kişilik modern bir hale geldi. Ordu'da 32 okul hizmete girdi. Bu yıl yine 26 okul daha hizmete girecek. 21 okul inşaatına ise bu yıl başlanacak" ifadelerini kullandı. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Ordu Milletvekili: Toplumumuzun Birinci Sorunu Eğitimdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement