AK Parti Samsun Milletvekili Bakır, Mta Genel Müdürü Coşar'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

AK Parti Samsun Milletvekili Bakır, Mta Genel Müdürü Coşar'ı Ziyaret Etti

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Yusuf Ziya Coşar'ı ziyaret etti.

18.02.2015 17:06

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Yusuf Ziya Coşar'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Bakır, MTA tarafından kapatılman Çarşamba 1 kuyusunun tekrar açılmasını istedi.

Kuyudan elde edilecek sıcak suyun özellikle seraların ısıtılmasında kullanılabileceğini belirten Bakır, "Bu amaçla Çarşamba Kaymakamlığı ile yerinde incelemeler yapılmıştır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz ile de bu konuyu görüştüm. Kuyunun tekrar açılması ve buradaki sıcak suyun vatandaşımızın öncelikle, mümkün olursa tarımsal üretimde oluşturulacak seralarda değerlendirilmesi uygun olacaktır. Kuyuda mevcut olan suyun tekrar çıkarılması için MTA tarafından yerinde araştırma yapılmasının uygun olacağı düşüncesindeyim" dedi.

Terme ilçesinin Emiryusuf Mahallesi'nde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından 2011 yılında petrol ve doğalgaz amacıyla açılan Çarşamba 1 kuyusunun verimsizlik nedeniyle kapatıldığını kaydeden Bakır, "Kuyu verileri 122 metre derinlikte, su sıcaklığı 61.6 santigrat derecedir. Bin 830 metre derinlikte ise sıcaklık 72.2'ye ulaşmaktadır. Bu alanda yapılan bazı çalışmalarda ise kuyularda olduğu ifade edilen sıcak suyun daha fazla miktarlarda olduğu yönündedir. Özellikle buradaki suyun sıcaklığının aldığım bilgiler neticesinde sera ısıtılmasında kullanılabileceği yönündedir. İlçemizde seracılığa olumlu katkı sağlayacak çiftçimizin gelirinin artmasına etki edecek öncelikle bu kuyunun ve muhtemel başka kuyuların değerlendirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

MTA Genel Müdürü Yusuf Ziya Coşar ise görevlendirilecek bir ekibin en kısa zamanda kuyunun bulunduğu alanda teknik çalışma yapacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Samsun Milletvekili Bakır, Mta Genel Müdürü Coşar'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement