AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener: "Tokat'ta 12 yılda ulaştırma, eğitim, sağlık, enerji, konut, spor, turizm ve birçok alanda 5 milyar 800 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi"

08.07.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyası kapsamında yarın halka sesleneceği Tokat'ta, son 12 yılda 5 milyar 800 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini bildirdi.

Şener, yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan'ın yarın Tokat'ta düzenlenecek mitingde halka sesleneceğini, ardından Erbaa'da iftar programına katılacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın, Tokat'a büyük önem verdiğini vurgulayan Şener, kente 12 yılda, ulaştırma, eğitim, sağlık, adalet, orman ve su işleri, enerji, tarım ve hayvancılık, konut, KÖYDES, spor, turizm ve diğer birçok alanda 5 milyar 800 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini ifade etti.

-Tokat- Niksar yolu Karadeniz'e açılan kapı olacak

Tokat'a son 12 yılda 1 milyar liralık ulaşım yatırımı yapıldığını bildiren Şener, şunları kaydetti:

"AK Parti'den önce, 1993-2002 arasında, Tokat'a sadece 144 milyon liralık yatırım yapılmışken, AK Parti, 12 yılda 1 milyar liralık yatırım gerçekleştirdi. 16 kilometrelik bölünmüş yol ağı 229, kara yolu ağı ise 686 kilometreye ulaştı. Şimdi ise Tokatlı'nın hayalini kurduğu Tokat-Niksar yolu ilerliyor. 550 milyon liraya mal olacak 52 kilometrelik Tokat-Niksar yolunun yapımı sürüyor. 2015'e kadar yolu bitirmek istiyoruz. Bu proje, ülkemizin kuzey-güney bağlantısını oluşturacak. Tokat çağdaş standartlarda Karadeniz'e ulaşmış olacak. Ayrıca KÖYDES kapsamında yolu, suyu olmayan yerleşim yeri kalmadı. Köylerimize 2 bin kilometre asfalt, 820 kilometre stabilize ve 250 bin metrekare de parke yaptık."

-Eğitim ve sağlıkta konfor

Eğitim ve sağlık alanında da Tokat'a büyük yatırımlar yapıldığına işaret eden Şener, 2002'ye kadar bir sınıfta 36 öğrenci eğitim görürken, sayının şimdi 20'lere düştüğünü belirtti.

"Derslik sayısını artırıp, modern sınıflarda, tablet bilgisayarlarla eğitim imkanını geleceğimiz çocuklarımıza, gençlerimize sunduk" ifadesini kullanan Şener, 2002'ye kadar sadece 7 bin öğrencisi bulunan Gaziosmanpaşa Üniversitesinde 9 fakülte, 8 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu açılarak, öğrenci sayısının 23 bin 500'e çıkarıldığını bildirdi.

Şener, sağlık alanında ise il merkezi ve tüm ilçelere yeni hastaneler kazandırılarak milletin hizmetine sunulduğunu kaydetti.

-Barajlar şehri Tokat

Üreticinin hep desteklendiğini vurgulayan Şener, şöyle devam etti.

"12 yılda üreticimize 450 milyon lira tarımsal destek verildi. Havza bazlı destek ödemesi başlatılarak, prim desteği verilen ürün miktarı 4'ten 17'ye çıkarıldı. Modern tarım için 4 bin makine ve ekipman üreticilerimize dağıtıldı. Hayvancılığa destek son 12 yılda 9 kat artırılarak toplam 132 milyon lira katkı sağlandı. Özellikle tarımın önündeki en büyük sorun olan sulama sıkıntısını, kurulan baraj ve göletlerle bitirdik. Süreyyabey ve Güzelce barajları bölgeye can vermeye başladı. Şimdi Alpu Barajı da Tokat'a can katacak. Yapımı süren Turhal Barajı da bittiğinde Tokat, barajlar şehri olacak. Tokat tarımda bölgenin canı oldu."

-Her alanda yatırım

Şener, kentte her alanda yatırım yapıldığını belirtti.

TOKİ öncülüğünde 3 bin 146 konutun, sosyal donatılarıyla inşa edildiğini bildiren Şener, gençler için 242 milyon lira değerinde spor tesisleri yapıldığını, lisanslı sporcu sayısının 2 bin 800'den 19 binlere ulaştığını kaydetti.

Sosyal yardım programı çerçevesinde çocukların okuması için 22 bin kişiye yardım, eşi vefat eden 4 bin 538 kadına maaş, yoksul 77 bin 172 vatandaşa sağlık güvencesi sağlandığını ifade eden Şener, 22 bin 340 yaşlı ve engelliye ise evde bakım maaşı bağlandığını bildirdi.

-Şimdi teşekkür vakti

"Tarihte ilk kez cumhurbaşkanını aziz millet seçecektir" ifadesini kullanan Şener, şunları kaydetti.

"10 Ağustos seçimi, Türk tarihi ve Tokatlılar için önemli yere sahip. Bu seçimde bu milleti, bu devleti temsil edecek reis-i cumhuru hep birlikte seçeceğiz. Başbakanımız Erdoğan, 12 yıldır tüm Türkiye'ye olduğu gibi Tokatlılar'a hizmet ediyor. 12 yılda Tokat'ta yaşanan değişimi herkes çok iyi biliyor, görüyor. Başbakanımız Erdoğan, bugüne kadar milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri için oy istedi, kendisi için doğrudan bir talebi olmadı. İlk defa Başbakanımız Erdoğan kendisi için milletinden oy istiyor. Milletini bu kadar sevip, sayısız hizmetler yapan Başbakanımıza hep beraber sandıkta teşekkür edelim." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Şener Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement