AK Parti Tavşanlı'da Adaylarını Tanıttı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Tavşanlı'da Adaylarını Tanıttı

AK Parti Tavşanlı\'da Adaylarını Tanıttı

AK Parti’nin Tavşanlı Belediye Başkanı Adayı Mustafa Güler, Balıköy Belediye Başkan Adayı Ramazan Özer, Kuruçay Belediye Başkan Adayı Erhan Demiray, Tepecik Belediye Başkan Adayı Adnan Korkmaz ve Tunçbilek Belediye Başkan Adayı Agah Aşkın düzenlenen programla tanıtıldı.

12.02.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin Tavşanlı Belediye Başkanı Adayı Mustafa Güler, Balıköy Belediye Başkan Adayı Ramazan Özer, Kuruçay Belediye Başkan Adayı Erhan Demiray, Tepecik Belediye Başkan Adayı Adnan Korkmaz ve Tunçbilek Belediye Başkan Adayı Agah Aşkın düzenlenen programla tanıtıldı.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği programda Milletvekili Vural Kavuncu, İlçe Başkanı Mehmet Demir ve başkan adayları konuşma yaptı.

AK Parti, Tavşanlı ilçe merkezi ile 4 belde belediye başkan adayını törenle halka tanıttı. Tavşanlı Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen belediye başkan adayları tanıtım törenine AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir, Tavşanlı Belediye Başkanı ve yeni dönem başkan adayı Mustafa Güler, Balıköy Belediye Başkan Adayı Ramazan Özer, Kuruçay Belediye Başkan Adayı Erhan Demiray, Tepecik Belediye Başkan Adayı Adnan Korkmaz, Tunçbilek Belediye Başkan Adayı Agah Aşkın, parti yönetimi, kadın ve gençlik kolları ile partililer katıldı.

DEMİR ADAY ADAYLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Programda açılış konuşmasını AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Demir yaptı. Konuşmasının başında aday adaylarına seslenen Demir, "Aday adaylığı sürecinde nefsini frenleyebilen, bu davanın bir nefis mücadelesi değil, Başbakanımız ve Büyük Ustamız Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi bir (istiklal mücadelesi) olduğu bilinciyle çalışma yapan, Partimize aday adaylığı faaliyetiyle katkı sunan tüm ilçe ve belde aday adaylarımızı, arkadaşlarını yürekten kutluyorum" dedi.

30 Mart'taki yerel seçimlerin gelinen süreçle birlikte artık "Tüm İslam Coğrafyasının" seçimi haline geldiğine vurgu yapan Demir, "Teşkilat olarak biz böyle görüyor ve bu yönüyle çaba göstereceğiz. İnanıyorum ki; Tavşanlı ve beldelerimizdeki en üst kademeden en alt kademeye, hepiniz de bu bilinçle çalışacaksınız. Samimi olalım. Sahip çıkalım. İnanın zayi olmaz. Olmayacaktır. Kimse bilmezse Allah bilir. O da bize yetmez mi? 30 Mart'ta ilçemiz ve beldelerimizde başarımızı coşkuya dönüştüreceğinize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ise, mahalli idareler seçimlerine 2 aydan az bir sürekaldığını hatırlatarak, "AK Parti olarak Türkiye çapında adaylarımızı belirledik ve bu anlamda da Kütahya'da da; il merkezi ile birlikte 12 ilçe ve 14 beldemizin adayları belirlendi. Geçtiğimiz günlerde Kütahya'da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla bir aday tanıtım toplantısı yaptık. Ancak biz bunu ilçemizde tekrarlamak ve adaylarımızı kamuoyuna tekrar takdim etmek ayrıca, seçim çalışmasının startını da resmi olarak vermek üzere toplandık" dedi.

"AK PARTİ'DEN ÖNCE BAMBAŞKA BİR ÜLKE VARDI"

Konuşmasında AK Parti iktidarı öncesindeki Türkiye'nin bambaşka bir ülke konumunda olduğuna vurgu yapan Kavuncu, "2001'lere dönersek eğer bambaşka bir ülke ile karşılaşırsınız. Aslında hatırlamak istemiyoruz o günleri. Ama özgürlüğünden büyük oranda kaybetmiş tamamen dış güçlerin güdümüne girmiş ve devletin her konuda baskın olduğu, halkın taleplerinin gözardı edildiği, milletten ayrışmış ve umutsuz bir ülkemiz vardı. Bir kitapçığın fırlatılmasıyla gecelik faizlerin yüzde 7000'lere yükseldiği bir dönem var. Yani senelik vurursanız eğer, 100 lira yatıracaksınız aynı faiz devam etse bir yıl sonra 7 bin lira olarak alacaksınız. Aradaki para da bizim öz malımızdan alınan paralar ve sömürülmemizdi. Biz o günleri geride bıraktık" diye konuştu.

KAVUNCU'DAN İÇME SUYU MÜJDESİ

Konuşmasının sonunda "Size müjde vermek istiyorum" diye söze başlayan Kavuncu, "Tavşanlı'mızda içme suyumuzun kalitesinde bazı bozulmalar olduğu yönünde şikayetler vardı. Bunların tetkikleri yapılıyor, her ne kadar halk sağlığına aykırı bir durumla karşılaşılmasa da sürekli kontrol altında tutmamız gerekiyordu. Bu soruna nasıl çözüm bulabiliriz diye düşündük ve 1 yıldır bunun üzerinde çalıştık. Bunun neticesinde memba suyumuzu kaynağından Tavşanlı'ya getirilmesi konusunda karar alındı ve bununla ilgili proje çalışması başladı, hayırlı olsun" dedi.

GÜLER'DEN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

AK Parti'nin Tavşanlı adayı Mustafa Güler ise, "Aday adaylığından gelinen son sürece kadar bir takım gıybet ve dedikodu beklentisi vardı. Ancak bugün salona baktığımda AK Parti'nin 2001 yılında kurulduğundan bu yana bu davaya gönül vermiş kim varsa burada görüyorum. Bu da demek oluyor ki, eğer işin ucunda AK Parti davası varsa mazeret üretmek yerine birlik ve beraberliği sağlıyoruz. Bu ilçemiz adına çok sevindirici bir durumdur" dedi.

Güler konuşmasında şunları söyledi: "2009'dan bu tarafa zaman zaman bazı vatandaşların evlerine kadar girdik. Bahçelerini tarumar ettik. Belediyenin halka olan güveni sağlandı. Halkın da belediyeye olan güveni test edildi. Göbel yolunun genişletilmesi sırasında kamulaştırma bedeli ödenmedi. Köylerdeki vatandaşlarımız da Tavşanlı'ya güveniyor. Onca açılan yola 1 Türk lirası kamulaştırma bedeli ödemedik. 2009'dan bu güne Ankara'da Başbakanımız başta olmak üzere bakanlarımız ve milletvekillerimiz Tavşanlı'ya çok farklı baktılar. Bunun karşılığını da hep aldık. Örnek verecek olursak, eski cezaevine değeri bugün trilyonları bulur. Bülent Arınç'ın talimatıyla 350 bin liraya Tavşanlı'ya kazandırıldı. İlçe sınırları içinde 500 bin metrekarelik bir alan bedelsiz tahsil edildi. Merkezi hükümetin yapacağı yatırımlarla ilgili eğer Ankara'dan bir çivi yola çıktıysa, bununla ilgili Belediye Meclisi anında karar aldı. Bu vesileyle 5 senelik dönem boyunca tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Programda ilçeye bağlı beldelerin adayları da birer konuşma yaptı. Program, adayları İlçe Başkanı Mehmet Demir ile birlikte sahneye çağrılmasıyla sona erdi.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Tavşanlı'da Adaylarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement