AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Darbeciler, kriz ve kaos bekliyordu ama avuçlarını yaladılar.

09.08.2016 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Darbeciler, kriz ve kaos bekliyordu ama avuçlarını yaladılar. Türkiye'yi ekonomik krize, siyasi kaosa sürüklemek isteyen düşmanların hevesleri kursaklarında kaldı. Türkiye'de istikrar ve hukukun üstünlüğü daha da pekişti. Bütün toplumsal kesimler daha çok bütünleşti. Eşsiz bir mutabakat ve uzlaşma sağlandı. Şimdi Türkiye'de istikrar daha güçlü, şimdi Türkiye ekonomisinin istikbali, geleceği daha parlak." dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminde geceyi aydınlatan herkese minnettar olduğunu belirtti.

Darbeyi gerçekleştirenlerin bir yenilgi yaşadığını ancak demokrasi, hukuk, namus, istiklal için meydanlara koşan milletin yenilmediğini ifade eden Yıldırım, Mehmet Akif Ersoy'un "Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez." dizelerini okudu.

Milletin fitneye, tefrikaya geçit vermediğini vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darbeciler kaybetti, Türkiye kazandı, paralel kaybetti, hukuk devleti kazandı. Devletine, Meclisi'ne, emniyetine, vatandaşına kurşun sıkan katiller kaybetti, demokrasi kazandı. Birlikte başardık, birlikte destan yazdık. Önümüzdeki süreci de birlikte kardeşlik içerisinde sürdüreceğiz. İhanetin hesabını soracağız ve yolumuza güvenle devam edeceğiz. Türkiye'yi daha demokrat, daha şeffaf, daha ileri ve kalkınmış bir ülke haline getireceğiz."

Başbakan Yıldırım, demokrasi nöbetinin bugün 26. günü olduğunu hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nöbete çarşamba gününe kadar devam edilmesini istediğini söyledi.

Plastik tabureler üzerinde uyuyup, nöbete devam eden yaşlıların ellerinden, kucağında bebekleriyle nöbete katılanların alnından öptüğünü, bedensel engelli olup da nöbetini aksatmayanları kucakladığını dile getiren Yıldırım, meydanlardaki coşkuyu bir an olsun düşürmeyen gençlere de selamlarını sundu.

Gençlerin darbe girişiminde önemli bir rol üstlendiğini aktaran Yıldırım, "Biz gençlere dedik ki, 'Bugünün gençleri apolitik, ülke sorunlarıyla ilgilenmiyor, ne kadar da yanılmışız. O karanlık geceyi aydınlatan en ön saflardaki o yiğitler, o gençlerdi. Onlar bu kahpe girişimi bedenlerini tanklara, toplara siper ederek, şahadet şerbetini içerek durdurdular. Şehitlerimizin ruhu şad olsun." ifadelerini kullandı.

Salonda "Durmak yok, gençlik seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine Başbakan Yıldırım da "Eyvallah, bizler sizlerle gurur duyuyoruz, sağolun, varolun." diye seslendi.

Hayatın devam ettiğine dikkati çeken Yıldırım, şunları söyledi:

"Darbeciler, kriz ve kaos bekliyordu ama avuçlarını yaladılar. Türkiye'yi ekonomik krize, siyasi kaosa sürüklemek isteyen düşmanların hevesleri kursaklarında kaldı. Türkiye'de istikrar ve hukukun üstünlüğü daha da pekişti. Bütün toplumsal kesimler daha çok bütünleşti. Eşsiz bir mutabakat ve uzlaşma sağlandı. Şimdi Türkiye'de istikrar daha güçlü, şimdi Türkiye ekonomisinin istikbali, geleceği daha parlak. Darbe teşebbüsünün hemen arkasından Merkez Bankamız faiz düşürme politikasına devam etti ve ekonomiye olan güveni bir kez daha teyit etti. Türkiye ve Türkiye ekonomisine güvenimiz tamdır. Darbe günü 'Herkes panik olacak, kıtlık olacak, para çekme makinelerinde para kalmayacak diye propaganda yaptılar ama o gün hiçbir sıkıntı yaşanmadı, hayat normal şekilde devam etti. Borsaya saldırı yapılmasına rağmen borsa başladı, tıkır tıkır çalıştı. Merkez Bankası piyasaya para bile sürmedi. Böyle bir ihtiyaç olmadı, çünkü vatandaş o görevi de yaptı. Hem darbeyi önledi, hem de piyasaya para verdi. İşte böyle milletin alnından öpülür, bu milletle ne kadar gurur duysak azdır, kardeşlerim. Darbeden sonraki 10 günde 11 milyar doları Türk parasına çevirerek ekonomiye kan verdiniz, can verdiniz. Sağolun, varolun değerli vatandaşlarım."

15 bin öğretmen, 10 bin polis atanacak

Başbakan Yıldırım, İstanbul Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen mitingin cümle aleme, yatırımcıya Türkiye'de güven ve istikrarın devam ettiğini en açık şekilde gösterdiğinin altını çizdi.

Bütün kurların sadece uçak krizinde meydana gelen dalgalanmayı gördüğünü anlatan Yıldırım, borsanın yükselmeye, reformların, yatırımların da hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Konut kredilerinde faizi düşürmek için çalışmalara başladıklarını, inşaat sektörünü geliştirmek için gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Yıldırım, vatandaşların ödeme şartlarını dahada rahatlatmak için tüketici kredilerinin taksit sayısını artıracaklarını kaydetti.

Öğretmen ve polis adaylarına da bir müjde vermek istediğini aktaran Başbakan Binali Yıldırım, "Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığımız yeni öğretim yılı için 15 bin sözleşmeli öğretmen alacak, hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca İçişleri Bakanlığımız 10 bin yeni polis alacak. Vatanını, milletini seven gençlerimize bu şerefli mesleğe girmeleri için buradan çağrı yapıyorum. Şimdiden göreve atanacak öğretmenlerimize ve polislerimize başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement